Først til mølle: Tag med på jagt, hvor kongehuset jager

Naturstyrelsen åbner op for flere betalingsjagter i skove, hvor kongehuset har jagtretten.

I løbet af efteråret og vinteren vil Naturstyrelsen som noget nyt sælge pladser på jagter i Gribskov og i Vadehavet. Der er tale om jagter i statslige skove og naturområder, der er omfattet af Civillisteloven, hvor Kongehuset har jagtretten.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foruden Kongehuset bliver arealerne i dag brugt til afholdelse af jagter for nye jægere og såkaldte invitationsjagter for jagtforeninger, naboer og borgere, der har gjort en særlig indsats lokalt for naturen.

Nu indfører Naturstyrelsen som forsøg betalingsjagter på arealer omfattet af Civillisteloven i Nordsjælland og Vadehavet.

5000 kroner per jæger

- Jagter er nødvendig for at holde hjortebestandene under kontrol. Og den opgave er der mange jægere, der gerne vil betale for at hjælpe til med. Ved at udbyde flere betalingsjagter får vi både sikret en sund bestand og en indtægt til natur og friluftsliv, siger kontorchef Mads Jensen fra Naturstyrelsen til Frederiksborg Amts Avis.

I første omgang bliver der i år på forsøgsbasis afholdt fire jagter i Nordsjælland og to i Vadehavet med 188 deltagere samlet set på de arealer, hvor Kongehuset har jagtretten.

Jagterne bliver udbudt efter først til mølle-princippet på Naturstyrelsens hjemmeside fra den 23. august 2017. Gennemsnitsprisen for en dagjagt forventes at blive omkring 5000 kroner per jæger.

For at imødekomme kongehusets jagt, bliver der tale om salg af enkeltpladser på en række jagter, som kommer til at forsgå på arealer omfattet af Civillisteloven, og som samlet set vil give en indtægt på knap en million kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere