Forkert konstruktion årsag til tagkollaps

Harmløst vindstød fik taget på Nettobutik i Dronningmølle til at kollapse. Nu er årsagen fundet.

Det kollapsede tag på Netto i Dronningmølle Foto: Local Eyes

Det var en forkert spærkonstruktion, der den 2. april fik taget på Netto-butikken i Dronningmølle til at kollapse midt i butikkens åbningstid.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Svigtet er formentlig udløst af et, i normale sammenhænge, harmløst vindstød, skriver Statens Byggeforskningsinstitut i en rapport om årsagen til, at taget faldt sammen.

Steen Aaes-Jørgensen fra Retail Property Group og Bolwerk A/S, der var bygherre på Netto, ønsker over for avisen ikke at udtale sig om ansvarsfordelingen lige nu. Han vil dog godt sige, at ansvaret ligger i tømrerdelen af entreprisen, som et midtjysk firma har stået for.

- Vi har været igennem tilsvarende tage af vores for at sikre, at der ikke sker noget lignende - og vi har ikke fundet yderligere fejl. Og jeg er overbevist om, at andre er i gang med at undersøge lignende konstruktioner, siger Steen Aaes-Jørgensen.

Firmaet har ikke været bygherre på flere af den type byggerier i Nordsjælland men på en Jem og Fix-butik i Gilleleje og en i Farum, som har en fuldstændig anden tagkonstruktion.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik