Firma fik kommunale millioner for pleje af døde borgere

13,4 millioner kroner blev udbetalt til plejefirmaet for ydelser, firmaet slet ikke havde givet. Kommunen forklarer fejlen med "usikre arbejdsgange".

På to år har det omstridte plejefirma Attendo modtaget mere end 13,4 millioner kroner af Gribskov Kommune for opgaver, der aldrig er blevet udført.

Det skriver Ugeposten Gribskov tirsdag.

Ifølge avisen har Attendo, der trods massiv kritik på flere områder fortsat arbejder for kommunen, opkrævet et stort millionbeløb for at hjælpe ældre i Gribskov, der ikke længere levede.

Sagen er angiveligt så alvorlig, at den nye udvalgsformand på det førstkommende møde vil diskutere muligheden for at finde en ny leverandør til hjemmesygepleje i kommunen.

Attendo er stadigvæk i Gribskov Kommune

Fakturaer for pleje af afdøde borgere og ældre, der forlængst var flyttet fra Gribskov kommune blev sendt til Gribskov kommune i årene 2016 og 2017.

Plejefirmaet Attendo er igen et alvorligt problem for Gribskov kommune. Tidligere har kommunen oplevet, at en 91-årig kvinde døde på grund af mangelfuld sårbehandling, mens Attendo stod for hendes pleje. Dertil kommer, at firmaet overså en alvorlig sygdom hos en 68 årig hjeneskadet mand.

Denne gang et det altså fakturaer for pleje, der aldrig er udført, der har været sendt til Gribskov Kommune i en lind strøm. Men kommunen kunne se, at der var noget galt og tog affære:

- Vi opdagede, at det ikke stemte med vores oplysninger i regnskabet allerede i 2016 og indledte omgående en dialog med Attendo. Og de erkendte, at der var fejl i deres system og lagde sig fladt ned med det samme, siger centerchef for Social- og Sundhedsområdet i Gribskov kommune, Mikkel Damgaard. 

 

De mange fejl er "usikre arbejdsgange"

Attendo har også krævet betaling for sår-pleje hos borgere, der ikke længere var syge og for borgere, firmaet selv ikke udførte arbejde for, fordi borgeren var indlagt på et hospital.

Alligevel vil Mikkel Damgaard ikke kalde det bevidst snyd: 

- Vi lagde mærke til fejlene, og Attendo rettede dem med det samme. Så kom der godt nok flere fejl, men dem har firmaet fået styr på, siger han til TV 2 Lorry i dag.

- Fremover vil vi tjekke hver eneste faktura fra Attendo, siger Mikkel Damgaard.

Politikerne diskuterer Attendos kontrakt

Gribskov kommune har kontrakt med Attendo frem til 2020, men politikerne i kommunen skal nu diskutere, hvad de vil gøre efter de mange sager. 

- Det er en mulighed at opsige kontrakten, hvis der foreligger alvorligt misvedligehold af kontrakten, siger Mikkel Damgaard i dag.

- Men det er en politisk diskussion. Indtil videre forholder jeg mig til, at vi har kontrakt med Attendo til 2020, siger Mikkel Damgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Brystkræft

playRegion lovede bod og bedring - men corona giver fortsat forsinkede svartider på brystkræftscreeninger

Kira Pumali

playKira har startet netværk for ulykkelige mødre: Vi skal tale om det

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere