Fik konfiskeret våben efter hundedrab: Nu vil præst have dem retur

Inge-Lise Wagner og hendes bror Kurt fra Vejby i Nordsjælland kæmper for at få udleveret familiens arvegods, der er konfiskeret af politiet.

Inge-Lise Wagner ved sit hjem i Vejby. Foto: Keld Navntoft / Scanpix og Ritzau

Inge-Lise Wagner og hendes bror Kurt fra Vejby i Nordsjælland har i mere end fem år kæmpet for at få udleveret deres fædrene arv.

Det drejer sig om tre geværer - hvoraf to ikke fungerer - samt flere sabler og kårder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det, der især går os på, er selvfølgelig, at det er våben fra vores far og bedstefar. De har stor affektionsværdi, siger Inge-Lise Wagner til Frederiksborg Amts Avis.

Våbnene blev konfiskeret af politiet i 2011 efter en episode, hvor Inge-Lise Wagner dræbte to gravhunde. Den ene dræbte hun med en lovlig luftbøsse og den anden med en jernstang. Gravhundene havde angrebet og dræbt flere af hendes katte. 

Læs også Gemte mere end 1000 våben: Våbensamler er forsvundet

Bror har våbentilladelse

På et tip fra naboer fandt politiet arvevåbnene på familiens gård i Vejby.

Inge-Lise Wagner havde ikke våbentilladelse, og hun blev i 2013 idømt 2.000 kroner i bøde.

De våben, der nu er tilbageholdt, er en del af de to søskendes fællesarv, som ikke var skiftet. Våbnene blev fundet i deres mors del af det fælles hjemmet. Moren var selv død et halvt år forinden.

Kurt Wagner har en tilladelse til blankvåben gældende til 2021 samt en våbentilladelse, der følger hans jagttegn. Han har bedt om at få våbnene udleveret. 

Læs også Kvindebedårer erkender omfattende bedrageri

- Vi har arvet i fællesskab. Jeg arvede min mors smykker og min bror våbnene. Så det er min brors våben, der er konfiskeret. Det er ham, man rammer, siger Inge-Lise Wagner til Frederiksborg Amts Avis.

De to søskende er nu gået til den særlige klageret, hvor de har fået afslag på udlevering. Den er begrundet i, at våbnene potentielt kan bruges til noget kriminelt. 

- Jeg forstår det jo på den måde, at der nu er en beskyldning om, at vi vil bruge det til noget kriminelt. Det er helt hen i vejret, lyder det fra Inge-Lise Wagner til Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik