Farligt: Badegæster overser hestehuller

Tag en tur på stranden og lær om hestehuller. Sådan lyder tilbuddet fra Nordkystens Livredningstjeneste efter en periode med flere redningsaktioner.

Dagens tilbud fra Nordkystens Livredningstjeneste: Kom ud til stranden torsdag og fredag den 13. og 14. juli og mærk, hvor farligt det kan være efter flere dage med vestenvind. Tag en redningsvest på, følg med en livredder ud til hestehuller og steder med understrøm, og kom sikkert i land igen. 

Tilbuddet kommer efter en periode, hvor livredderne ofte har været i aktion, fordi badegæsterne ikke har været opmærksom på, at det kan være farligt at bade. Inden for de seneste 14 dage har livredderne været ude og hjælpe seks badegæster, der havde bragt sig i en livsfarlig situation, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Seneste aktion fandt sted ved molen i Tisvildeleje, hvor en kvinde netop var blevet fanget af strømmen, da en livredder ville fortælle hende, at hun badede et uhensigtsmæssigt sted.

- Det havde han ret i. Hun kunne ikke komme ind igen ved egen hjælp, men det sørgede livredderen for, siger cheflivredder John Mogensen.

Hun havde ikke taget sig i agt for, at de seneste tids vestenvind har medført, at der har udviklet sig store hestehuller, og at strømmen visse steder er meget stærk. Hun var gået i vandet på vestsiden af molen. 

De farlige steder dannes tæt ved moler og tværgående kystsikringsanlæg, hvor strømmen kan suge de badende udad. Det demonstrerer livredderne i Tisvildeleje, Liseleje og Hornbæk de to dage efter 11:00, hvor der er sat ekstra livreddere på, så badegæster kan blive hjulpet sikkert ind fra de farlige steder.

- Vi laver ikke dette arrangement for at advare folk mod at gå i vandet, når vejret ikke er det bedste. Vi gør det for at opfordre folk til at nyde og bruge de gode strande, vi har - men både børn og voksne bør vide, hvor og hvornår, at der kan opstå farlige situationer. Man skal lære sin strand at kende - og man skal kunne læse vejret, siger John Mogensen.