Far ville sørge for at hans familie ikke frøs: Nu er han sigtet af politiet

Alle familiemedlemmer blev kørt til observation og i den forbindelse forberedte man trykkammerbehandling til dem.

En familie på fire fra Skærød ved Helsinge er lørdag morgen blevet indlagt på Hillerød Hospital, da de alle sammen har fået kulilteforgiftning.

Det oplyser vagtchef i Nordsjællands Politi, David Eckert, til TV 2 Lorry.

Forgiftningen er sket i forbindelse med at familiens hus er under ombygningen, og på grund af lave temperaturer i nat, har faren villet justere på familiens gasfyr.

Det resulterede dog i, at han skabt et læk af naturgas, som er sivet ud i huset.

- Da familien vågner lørdag morgen, har de det alle sammen voldsomt skidt med både svimmelhed, kvalme og hovedpine. Nogle af dem har også kastet op, siger David Eckert, vagtchef hos Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry. 

Familien ringede selv 112, og i den forbindelse kom både politi, brandvæsen og ambulance frem til adressen.

quote Det er dog stadig en overtrædelse af beredskabsloven, da han ikke har taget de rigtige forholdsregler.

David Eckert, vagtchef Nordsjællands Politi.

Her fandt man ud af, at det er en form kulilteforgiftning, som familien er ramt af og det blev alle kørt til hospitalet.

- De er ikke i livsfare. Det er der slet ikke tale om. Så skal det være længerevarende og sådan et hus er ikke helt tæt, så der siver hele tiden gas ud. Men man får det rigtig skidt af det her, siger David Eckert.

Uheld en stadig sigtet for lovovertrædelse

Familien blev kørt til observation og i den forbindelse forberedte man trykkammerbehandling til dem.

Der er ikke kommet yderligere information om familiens tilstand, men vagtchefen oplyser, at hvis det var blevet forværret, var politiet blevet informeret.

Brandvæsenet har efterfølgende lukket den gaslæk, der har været og luftet ud i huset. 

Ifølge politiet er der ikke tale om, at faren har haft ond vilje til noget, da det er en ren og skær ulykke, der er sket.

- Det er dog stadig en overtrædelse af beredskabsloven, da han ikke har taget de rigtige forholdsregler. Man har pligt til at sikre, at der er lukket af, så han bliver sigtet, siger David Eckert.