Enhedslisten kræver stor undersøgelse af børnehjem

Efter det dokumenterede misbrug af børn på drengebørnehjemmet Godhavn i Tisvilde, vil både forskere og Enhedslisten have undersøgt forholdene på børnehjem i årtierne efter Anden Verdenskrig.

Det er ikke godt nok, når socialminister Manu Sareen (R) tøver med at åbne for en bred undersøgelse af de tidligere forhold på danske børnehjem.

Det mener Enhedslisten, som bakker op om det krav, som tre fagfolk søndag rejser i Berlingske. her efterlyser de en bred undersøgelse af forholdene på danske børnehjem i årtierne efter Anden Verdenskrig.

- Hvis vi skal kunne lære af fortiden og tage ansvar for den, så skal vi også have afdækket den og lagt den frem i lyset, siger partiets socialordfører, Pernille Skipper, til Ritzau.

I 2011 dokumenterede en rapport vanrøgt, misbrug og tvivlsom medicinering af anbragte børn på drengehjemmet Godhavn i Tisvilde i Nordsjælland i perioden fra 1950 til 1975.

Det burde give anledning til at se på forholdene på andre samtidige børnehjem, mener Pernille Skipper.

- Siden Godhavnsrapporten kom, har vi arbejdet på at få en bredere undersøgelse, for desværre tyder alt på, at det ikke kun var Godhavnsdrengene, der var udsat for den type forfærdeligheder og overgreb, siger socialordføreren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere