Elendig græsslåning i Gribskov udløser stor skideballe

Græsslåning har spredt affald langs med vejene i Gribskov. Nu har kommunen taget i fat nakken på den ansvarlige entreprenør, som får en reprimande.

Udvalgsformand Pernille Søndergaard fra partiet nytgribskov. Foto: TV 2 Lorry

Det er ikke et kønt syn, der i de disse dage har mødt bilister på vejene i Gribskov Kommune.

I vejkanten og på skråninger langs vejene har man kunnet se stumper af plastik og papir fra ødelagte kantpæle efter slåning af græs langs vejene.

Det er helt uacceptabelt, at vi ser sådan et rod efter græsslåning

Pernille Søndergaard, udvalgsformand for Udvikling, By og Land

Det uskønne syn er faldet flere borgere for brystet, og de har derfor rettet henvendelse til kommunen for at få dem til at tage affære.

Læs også Efter rod med hjemmeplejen: Nu er Gribskov klar med løsning til december

Kommunen oplyser i en pressemeddelelse, at de nu har givet den ansvarlige entreprenør en påtale og indskærpet, at der omgående skal ryddes op.

- Det er helt uacceptabelt, at vi ser sådan et rod efter græsslåning. Rabatterne skal slås hvert efterår, og forud for det skal al affald samles op. Det er netop for at undgå, at de store maskiner kommer til at sprede det. Derfor har vi straks taget fat i den ansvarlige entreprenør, siger Pernille Søndergaard, udvalgsformand for Udvikling, By og Land, i pressemeddelelsen.

Skal rydde op for egen regning  

Kommunen har nu pålagt entreprenøren straks at få ryddet op langs med vejene, hvor der er slået græs.

- Ja, nu har vi sagt, at alt slåning stopper. Der skal ryddes op. Når det er gjort, kan entreprenøren fortsætte med græsslåningen – denne gang uden at ramme kantpælene, siger Pernille Søndergaard.

Læs også Fra kunst til stjernekig: Her er syv anbefalinger i Gribskov

Oprydningsarbejdet sker for entreprenørens egen regning, ligesom de ødelagte kantpæle også skal erstattes af entreprenøren.

Det er desuden aftalt, at entreprenøren skal anvende en metode, der gør, at der bliver ryddet op først og derefter slået græs på de strækninger, der er tilbage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik