Ejerne anholdt - politi glemte fire hunde i tomt hus

Ejerne blev anholdt - deres hunde fik mad - og så blev de ladt alene tilbage. Rygte om hundehvalp, der blev ædt, er falsk.

En sag om fire hunde i et tomt hus i Græsted i Nordsjælland har ført til massiv kritik af Nordsjællands politi. Forleden blev husets ejer anholdt, og derefter glemte politiet de fire hunde. Det har fået folk til tasterne på facebook og andre steder på nettet.

Du kan se mere video og flere billeder fra Local Eyes her.

Nordsjællands Politi skriver på deres Facebook-side: "Torsdag aften foretog vi anholdelse af to personer, hvorefter personernes bolig blev ransaget. I boligen var der fire hunde. Omkring midnat forlod vi bopælen, og hundene fik efter aftale med ejerne fyldt deres mad- og vandskåle godt op, så de kunne klare sig, indtil enten ejerne selv eller alternativt ejernes bekendte ville kunne passe hundene igen.

Men herefter gik det galt. For fredag formiddag blev hundenes ejere varetægtsfængslet og kunne derfor af gode grunde ikke komme hjem og passe deres dyr. Og politiet fik ikke kontaktet det lokale dyreinternat, og der var ingen, der hentede hundene.

Og først lørdag gik det op for ordensmagten, at de fire hunde havde brug for hjælp. "Lørdag aften fik vi med hjælp fra det lokale dyreinternat hentet tre af de fire hunde. Den sidste hund var dog så aggressiv, at det ikke var muligt at få den med. Efter råd fra dyreinternatet vurderede vi, at hunden havde bedst af at få fyldt mad- og vandskålen dagligt, men at den ellers skulle have fred og ro og afhentes senere, skriver Nordsjællands politi.

Vi vil tage ved lære af det

-Vi er kede af det, der skete, og vi vil tage ved lære af det, så noget lignende ikke sker igen, siger pressetalsmand Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Mange i politiet arbejder med hunde, og vi er helt på det rene med, at hunde ikke fortjener sådan en behandling. Hundene kunne jo ikke gøre for, at deres ejere blev anholdt, lyder det fra Nordsjælllands Politi.

Da sagen begyndste at sprede sig på nettet, så fik den ubehagelige drejninger, der var langt fra sandheden. For pludselig hed det sig, at der blandt de efterladte hunde var en lille hvalp, og at denne i tiden uden opsyn skulle være blevet ædt af de andre hunde.  Men den historie har intet på sig, fastslår Nordsjællands politi.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere