Efter Grønnely-sager: Nu vil borgmester have minister til at gå ind i brandsikringsregler

Gribskovs borgmester Bent Hansen mener, at certificeringsordningen for brandsikring skal ses efter i sømmene.

Vand, der siver ned gennem loftet og byggesjusk i en grad, så beboerne risikerede både elektriske stød og brand.

Gennem et halvt år har TV 2 Lorry gang på gang kunne fortælle om sjuskede løsninger, ulovlige installationer og potentielle brandfælder i beboelsesejendomme, som alle havde det til fælles, at de var ejet og administreret af firmaet Grønnely med brødreparret Peder og Kristian Blak i spidsen.

Ejendommene lå alle i Gribskov Kommune, som i takt med TV 2 Lorrys afsløringer af de horrible forhold blev mere og mere involveret i sagerne.

Nu mener Gribskovs borgmester, Bent Hansen (V), at der er et hul i lovgivningen.

Brev til ministeren

Derfor har han sendt et brev til bolig- og indenrigsminister Christian Rabjerg Madsen (S).

Det oplyser borgmester i Gribskov Kommune, Bent Hansen (V), til TV 2 Lorry.

- Jeg har sendt et brev til ministeren. Og det er med baggrund i de sager, vi har haft her i Gribskov, hvor to ret store byggerier er blevet bygget om fra erhverv til noget boligbyggeri, at jeg skriver til ham.

- Vi har som kommune brugt uanede mængder tid på dem (sagerne, red.). Vi har truet med kondemnering i forhold til brandsikkerhed, og det er en trussel, som selvfølgelig er hård overfor firmaet, men det er jo dem som har bygget. Det har også været en meget hård trussel over for de lejere, som bor i deres bygninger. Når man ikke ved, om ens bolig bliver kondemneret – det er en rigtig hård trussel at have hængende.

Derfor foreslår han, at ministeren gennemser lovgivningen i bygningsreglementeret. Som reglerne er i dag, føres der nemlig ikke tilsyn med, om ansøgeren rent faktisk lever op til reglerne.

I stedet skal certificerede brandrådgivere godkende planerne for byggeriet – men der føres ikke tilsyn.

- Det har ikke været nødvendigt for dem at kigge på bygningerne rent fysisk – de har blot siddet og kontrollere noget dokumentation.

- Der mener jeg, at der er et hul i lovgivningen. Hvis ikke vi kan stole 100 procent på en rapport fra en certificeret brandrådgiver, så ved jeg ikke, hvad vi skal med den rapport. Det er udgangspunktet for, at jeg skriver til ministeren, og jeg håber, at de vil kigge på det her, uddyber Bent Hansen til TV 2 Lorry.

Forud for brevet har kommunen haft kontakt til DBI Certification, som er kontrolmyndighed for de certificerede brandrådgivere. Her lyder det, at de brandrådgivere, som har været tilknyttet sagerne i Gribskov Kommune, har udført deres arbejde korrekt.

Dermed er det ikke rådgivernes arbejde, som er fejlet – men lovgivningen, de arbejder ud fra, mener Bent Hansen.

Indenrigs- og boligministeriet bekræfter søndag overfor TV 2 Lorry, at man har modtaget brevet. Indenrigs- og boligminister, Christian Rabjerg Madsen (S), har dog endnu ikke haft lejlighed til at læse det og kan derfor ikke kommentere på sagen. 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag

20200118-155319-L-1920x1077we

Kommune vil se på, om folkeskoleelever skal møde senere


Gribskov


Forsiden lige nu

Se flere