Det store sparekniv skal svinges: Men hvorhenne denne gang?

De politiske udvalg i Gribskov tager i denne uge stilling til, hvad der skal spares væk, for at kommunens økonomi kan komme til at hænge sammen.

Foto: TV 2 Lorry

I marts besluttede politikerne i Gribskov Kommune at genåbne det budget, som ellers allerede var blevet vedtaget. Der var nemlig ikke penge til alle de ting, som det var blevet besluttet at bruge penge på, hvis der stadigvæk skal være en buffer til uforudsete udgifter.

Der er allerede blevet sparet en masse projekter væk, og nu skal politikerne til det igen.

Læs også Borgmester frygter statsadministration: Men stemte selv for budget

Kommunens forskellige fagudvalg skal i denne uge ud fra nogle sparekataloger - altså oversigter over steder, der kan spares - beslutte, hvilke tiltag, der skal have kniven og skæres ud af budgettet i 2019 og frem.

Der skal i alt findes 25 millioner i 2019 og 40 millioner i år 2020 og frem i forhold til det budget, der er blevet vedtaget for årene 2018-2021. 

- Det er vigtigt, at vi i fællesskab nu udviser økonomisk ansvarlighed og sørger for rettidig politisk handling. Vi kan se en alvorlig ubalance i kommunens økonomi i de kommende år, hvis vi ikke gør noget. Derfor opfordrer jeg hele byrådet til at tage ansvar for kloge løsninger, som tager størst muligt hensyn til borgerne, siger borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov) i en pressemeddelelse. 

Læs også Kommune truet af konkurs: Valgløfter bliver sløjfet

Når de politiske fagudvalg har taget stilling til de forslag, som er oplistet i sparekatalogerne, sendes forslagene i høring og går videre til økonomiudvalget. Til sidst skal de behandles i byrådet. 

Hvilke mulige besparelser, der skal vælges imellem, må borgerne og pressen først få at vide efter møderne i fagudvalgene i denne uge, oplyser Gribskov Kommune til TV 2 Lorry, der gerne ville have set sparekatalogerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik