Del i puljemidler: Lægecenter shopper udstyr for en halv million kroner

Pengene fra Sundheds- og Ældreministeriet skal gå til undersøgelses- og behandlingsmuligheder tættere på borgerne.

Det nye udstyr vil blandt andet byde på ultralydsscannere i lægecentret Foto: Camilla Rønde - Ritzau Scanpix

Der skal shoppes lægeudstyr til den helt store guldmedalje i Gribskov Kommune.

Det står klart, efter Helsinge Lægecenter sammen med Gribskov Kommune har modtaget hele 500.000 kroner fra Sundheds- og Ældreministeriets 'Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse'.

Det skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til flere diagnosticeringsværktøjer som ultralydsapperater, som kan scanne gravide eller afsløre galdesten.

Desuden vil lægecenter også bruge pengene til at indkøbe EKG-apparater, som bruges til at undersøge hjerterytme og kan afsløre blodpropper eller andre hjerteproblemer.

Nyt udstyr skal sikre hurtigere diagnosticering

Håbet er, at det nye udstyr skal være med til at kunne diagnosticere borgerne hurtigere og dermed sikre hurtigere behandling.

- Det vil betyde, at borgerne i mange tilfælde ikke behøver blive sendt til hospitalet for at blive diagnosticeret, og dermed sparer de både køretur og den ventetid, der ofte er forbundet med at blive undersøgt på hospitalet.

- Det betyder, at borgerne kan komme hurtigere i gang med at blive behandlet, og at de kan undgå, at en sygdom udvikler sig, siger Birgit Roswall fra Venstre, som er formand for Ældre, Social og Sundhed i Gribskov Kommune.

Læs også Så mange mangler egen praktiserende læge i din kommune

Helsinge Lægecenter har haft et ønske om at få del i ministeriets puljemidler, men reglerne foreskriver, at en kommune skal ansøge.

Det betyder også, at kommunen står for den kommunale del af projektledelsen, som blandt andet er regnskab og afrapporting.

Hvis det nye udstyr bliver en succes, overvejer kommunen at søge midlerne endnu engang, når de bliver udbudt i 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik