Byråd kritiserer skole i sag om aflyst julegudstjeneste

På et åbent byrådsmøde har flere byrådsmedlemmer i Gribskov kritiseret skoleledelsen i Græsted for håndteringen af den aflyste julegudstjeneste.

Mandag aften nåede sagen om den omdiskuterede aflysning af julegudstjenesten på en skole i Græsted hele vejen til Gribskov Byråd.

quote Når man laver om på det for at tage hensyn til en speciel gruppe børn, så gavner man ikke integrationen. Beslutningen samler ikke befolkningen om skolen, den spreder den

Kim Valentin, Borgmester i Gribskov, Venstre

Medlemmer fra samtilige partier i byrådet gav udtryk for, at sagen burde have været håndteret bedre. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

 - Hvad der er naturligt i Græsted behøver ikke at være det andre steder, lød det fra Alternativets byrådsmedlem Susan Kjeldgaard, der kritiserede skoleledelsen for ikke at betragte folkekirken som en naturlig medspiller i lokalsamfundet. 

Byrådet mente også, at skoleledelsen har forsømt at tage en dialog med skolebestyrelsen, inden beslutningen om at afskaffe julegudstjenesten blev truffet. 

Ifølge Frederiksborg Amts Avis udtrykte byrådet respekt for skoleledelsernes ret til at træffe beslutninger, men henstillede også til, at kommende skolebestyrelser tager en dialog med forældrene om de traditioner, de ønsker omkring jul og andre højtider.

Det var det pædagogiske udvalg på Gribskolen i Græsted, der valgte at afskaffe den årlige julegudstjeneste. Beslutningen blev taget af hensyn til elever med andre trosretninger end kristendommen, lød det. 

Men det mener borgmester Kim Valentin er et misforstået hensyn.

 -  Det er vigtigt at fastslå, at den tradition, der har været i Græsted, er, at det er frivilligt at deltage i de kirkelige handlinger. Det er rigtig mange mennesker i Græsted, der mener, at det er en af de traditioner, man skal værne om. Når man laver om på det for at tage hensyn til en speciel gruppe børn, så gavner man ikke integrationen. Beslutningen samler ikke befolkningen om skolen, den spreder den. Vi skal passe på ikke at beslutte noget, der spreder vores samfund, lød det fra borgmesteren. 

I protest mod skolens beslutning vil en gruppe forældre hente deres børn på skolen og tage dem med til salmesang i kirken i Græsted onsdag formiddag. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere