Brand i ridehal

Brandvæsenet rykkede ud til en ildebrand i en ridehal ved en større, stråtækt gård i Tisvildeleje. Ridehallen led store skader, og taget udbrændte.

Foto: Local Eyes

En ridehal ved en gård i Tisvildeleje er tæt på udbrændt efter en brand tidligt onsdag morgen.

Brandvæsenet rykkede ud til branden i de tidlige morgentimer. Heldigvis stod hallen tom, og hverken dyr eller mennesker kom til skade ved branden.

Det oplyser indsatslederen ved Frederiksborg Brand & Redning.

- Da vi ankommer, er der ild i en ridehal ved en større, stråtækt ejendom. Heldigvis var ridehallen ikke stråtækt, og ilden fik heller ikke fat i omkringliggende bygninger, siger indsatsleder Thomas Danholm. 

Læs også Afbrændingsforbud i Nordsjælland: Forbudt at tænde bål og grill

Brandvæsenet er på nuværende tidspunkt ikke klar over, hvordan branden er opstået. Nordsjællands Politi vil muligvis foretage undersøgelser for at fastlægge brandårsagen.

Gribskov Kommune, hvor Tisvildeleje ligger, er blandt de kommuner, hvor der er indført afbrændingsforbud som følge af det tørre, varme vejr.

Netop vejrbetingelserne er med til at øge risikoen for brand, selv hvis der ikke afbrændes.

- Det kan være, at el-installationer i ridehallen har sat gang i branden. Tørt vejr øger risikoen for, at en brand kan brede sig hurtigere. Derfor skal man være påpasselig for tiden, lyder det fra indsatslederen. 

Læs også Brandmand advarer: Tænk dig om, før du tænder smøgen

Det er forbudt at anvende en ukrudtsbrænder i en lang række kommuner i Nordsjælland, mens grillentusiaster og cigaretrygere bedes handle med særlig omtanke, mens det tørre, varme vejr står på. 

  Foto: Local Eyes

  Foto: Local Eyes

Branden opstod i en ridehal ved en stråtækt gård i Tisvildeleje. Foto: Google maps

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik