Borgmester: Ingen grund til bekymring over hjemmepleje

Efter usikkerhed og rygter om hvad der skal ske med hjemmeplejen i Gribskov Kommune, kommer borgmesteren nu med en klar opfordring til borgerne.

Foto: TV 2 Lorry

Den svenske pleje- og omsorgsvirksomhed Attendo er flere gange blevet kritiseret i medierne.

Det har blandt andet drejet sig om opkrævninger, firmaet ikke var berettiget til, på over 13 millioner kroner, og senest en sag, hvor en 91-årig kvinde døde efter manglende og dårlig behandling fra plejefirmaet.

Firmaet opererer i flere kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde, herunder Gribskov Kommune, der efter de mange sager har besluttet at hjemtage opgaven med hjemmesygepleje til kommunen fra 1. maj 2018.

Læs også Plejefirma fyret på gråt papir: "Der har været for mange møgsager"

Men i forbindelse med den udmelding er der opstået en misforståelse blandt mange af modtagerne af hjemmepleje og Attendos ansatte. En misforståelse, borgmesteren nu gerne vil opklare:

- Attendo fortsætter som leverandør af hjemmepleje efter 1. maj 2018. Så ingen borgere skal være nervøse for, om de fortsat får deres hjemmepleje, siger Anders Gerner Frost, Nytgribskov.

Begrebsforvirring

Forklaringen skal findes i forskellen på begreberne hjemmepleje og hjemmesygepleje.

Læs også Attendo-ansatte: Betaling for ydelser til døde var bevidst snyd

Hvor hjemmepleje handler om eksempelvis rengøring, toiletbesøg og bad, så er hjemmesygepleje nemlig mere krævende og handler om eksempelvis at få skiftet forbindinger eller renset sår.

Og det er altså sidstnævnte opgave, Attendo ikke længere skal udføre i Gribskov Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik