Borgmester går til angreb - mobildækning i fare

En kontrovers omkring mobile sendemaster i Gribskov risikerer at gå ud over borgernes mobildækning.

02:05

En kontrovers omkring mobile sendemaster i Gribskov risikerer at gå ud over borgerne. To gamle master skal skiftes ud med en ny og stærkere mast. Men det firma, der skal sætte masten op, vil ikke betale det, kommunen kræver - og truer nu med at fjernes borgernes mobilforbindelse, hvis ikke politikerne retter ind. Det har fået borgemsteren til at gå til angreb

Gribskov Kommunes borgmester er faret i kødet på selskabet Telcon, der blandt andet opstiller sendemaster for mobiltelefoner. 

Læs også 400.000 har dårlig mobildækning

Udnytter en monopolstatus

Borgmesteren synes, at Telcon bruger ufine metoder. Gribskov Kommune er nemlig blevet mødt af krav om et betragteligt prisnedslag på leje af jord til mobilsendemaster. Det kan betyde, at kommunen går fra at have en årlig lejeindtægt på 322.000 kroner til blot 16.000 kroner om årligt.

Kravet fra Telcon er ifølge Gribskov Kommune fremsat i forbindelse med, at selskabet påtænker at opsætte en ny mast i kommunen. Hvis kommunen ikke accepterer en nedsættelse af lejen, så er det slet ikke sikkert, at den nye sendemast kommer op.

- Den virksomhed, der ønsker at sætte en mobilmast op, udnytter en monopolsituation, lyder det fra Kim Valentin (V), der er borgmester i Gribskov Kommune. 

Læs også Helt ad H til: Mobildækningen halter

Kan gå ud over mobildækningen

Problemet er, at hvis den nye mobilmast ikke kommer op, så kan det risikere at gå ud over borgernes mobildækning.

- Vi oplever, at de udnytter deres position til at få nogle meget gunstige betingelser for lejen. Så gunstige at det er misbrug - eller tæt på misbrug - i forhold til deres monopolstatus, siger Kim Valentin. 

Direktør i Telcon, Peder Hansen, har ikke meget at sige til beskyldningerne. 

- Jamen, jeg forstår faktisk ikke borgmesterens udtalelser, for vi har aftalt et møde med hans kolleger i kommunen på torsdag, så jeg synes, det er lidt for tidligt for mig at udtale mig i den sag, siger Peder Hansen. 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik