Borgmester: Flygtninge skal bo i sommerhuse

Integrationen går nemmere, hvis flygtninge bliver spredt ud i kommunens sommerhusområder, mener Gribskovs borgmester Kim Valentin.

I et brev til integrationsministeren og erhvervs- og vækstministeren foreslår Gribskov-borgmester Kim Valentin at gøre det lovligt for flygtninge at bo midlertidigt i sommerhuse i op mod et år. Det skriver Lokalavisen.dk.

- Hvis vi kan placere flygtninge i sommerhuse, så får vi endnu bedre mulighed for at sprede flygtningene ud i hele kommunen i stedet for i nogle få områder. Det giver borgerne i lokalsamfundene bedre mulighed for at integrere den enkelte flygtning eller flygtningefamilie, siger Kim Valentin til Lokalavisen.

I første omgang drejer det sig om 10-15 sommerhuse, borgmesteren vil bruge til flygtningeindkvartering. 

Tilbuddet skal gælde de flygtninge, der allerede har fået midlertidig opholdstilladelse. Dem er der 153 af, som Gribskov skal finde plads til i 2016, og det er ikke så let. 

- Vi ombygger for eksempel kommunale institutioner, sætter midlertidige pavilloner op og undersøger i øjeblikket muligheden for at få sat de såkaldte venligboliger op, som også er midlertidige boliger med fornødenheder som el og vvs. Og så vil vi fortsat meget gerne høre fra private, som vil leje boliger eller værelser ud til flygtninge, siger borgmesteren.

Kim Valentin håber fremover også at kunne indkvartere flygtningene i sommerhuse, men det kræver en dispensation fra planloven, hvis de ikke kun skal være der i sommerhalvåret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere