Biblioteksbøger som takeaway: Kommune indfører bogposer to go

Borgere kan bestille bøgerne online og afhente dem pakket i poser ude foran biblioteket.

Med de fleste sociale arrangementer arkiveret under aflyst og en god rum uventet fritid i kalenderen byder den aktuelle hverdag under coronakrisen på gunstige forhold udi litterære eskapader.

Problemet er imidlertid, at den lokale bogpusher i form af de kommunale biblioteker holder lukket for tiden.

Derfor står en masse Joyce, Wolf, Tolstoy (og Bjarne Reuter for den sags skyld) side om side bogryg ved bogryg og samler støv i kommunale murstensbyggerier.

Men nu skal det være slut, mener bibliotekarerne i Gribskov.

På mandag agter de atter at sætte det skrevne ord frit. Ved at pakke dem ned i nogle poser.

Gribskov Bibliotekerne indfører bøger to go.
Gribskov Bibliotekerne indfører bøger to go.
Foto: TV 2 Lorry

Således indfører kommunens biblioteker bøger to go. Fra på mandag kan borgere bestille bøger via kommunens hjemmeside og afhente dem i en pose foran et af kommunens tre biblioteker i Helsinge, Græsted og Gilleleje.

- Selvom det først var i går vi gik i luften med (bestillingen af, red.) to go-poserne, så har der allerede været rigtig mange henvendelser. Så vi tror på, vi rammer et tørt sted med tilbuddet her til folk, der gerne vil have bøger i hænderne igen, siger Connie Trolle, der er bibliotekar på Gribskov Bibliotekerne.

Connie Trolle, bibliotekar på Gribskov Bibliotekerne, kan mærke interesse for tiltaget, allerede inden det er sat i værk.
Connie Trolle, bibliotekar på Gribskov Bibliotekerne, kan mærke interesse for tiltaget, allerede inden det er sat i værk.
Foto: TV 2 Lorry

Man bestiller bogposen ved af udfylde en formular på bibliotekernes hjemmeside. Biblioteket sender en mail med et nummer og et fast afhentningstidspunkt, når bogposen er klar.

Poserne stilles klar til afhentning uden for bibliotekerne i Helsinge, Græsted og Gilleleje i bestemte tidsrum. Der vil være personale til at svare på eventuelle tvivlsspørgsmål og sikre, at der holdes god afstand, hvis flere skulle hente bøger på samme tid.

Borgere kan vælge op til fem titler, hvis de altså er hjemme på biblioteket. Samtidig indfører bibliotekerne også en slags ”jeg føler mig heldig”-knap, hvor man kan lade bibliotekaren blande en pose med bøger.