Beredskab arbejder med ny teori om brand i sommerhusområde

Politi og brandvæsen rykkede ud til en naturbrand i Tisvildeleje tirsdag formiddag.

En naturbrand i et sommerhusområde i Tisvildeleje i Nordsjælland fik tirsdag formiddag både politi og brandvæsen til at reagere prompte.

Både Nordsjællands Politi og Frederiksborg Brand & Redning var til stede i Tisvildeleje, hvor branden opstod i et sommerhusområde.

 
 
Foto: Local Eyes

Jimmi Andersen, der er vagthavende indsatsleder hos Frederiksborg Brand & Redning, oplyste i første omgang til TV 2 Lorry, at årsagen til branden var et havebål, der var kommet ud af kontrol.

Omkring klokken 16 oplyste han, at årsagen stadig ikke er endeligt fastlagt, men at beredskabet arbejder med en ny teori:

- Der er formentlig blevet tømt noget aske ud i et gammelt havebål. De gløder, der har været i asken, har desværre ikke være gået helt ud og har derfor spredt sig til vegetationen, siger Jimmy Andersen til TV 2 Lorry.

Brand tæt på beboelse

Tidligere oplyste Frederiksborg Brand & Redning, der er brandvæsnet i Gribskov Kommune, at de hurtigt havde opgraderet udrykningen.

- Vi har massive styrker på vej til stedet, skrev Frederiksborg Brand & Redning på Twitter.

Den knastørre april måned gør, at naturbrande opstår langt lettere, end det er normalt for årstiden. Og så kan det hurtigt gå galt, siger Jimmi Andersen.

- Her ligger det jo i et område, hvor der er mange sommerhuse. Vi har ild i omkring 100 kvadratmeter nu. Området er ikke specielt stort, men det er knastørt herude. Og så er der også både nåletræer og en masse græs, der let kan gå ild i, siger han.

Anden naturbrand på få dage

For blot to dage siden måtte Frederiksborg Brand & Redning rykke ud til en anden naturbrand i Nordsjælland.

Her endte et 5.000 kvadratmeter stort skovområde ved Nødebovej med at udbrænde.

 
 
Foto: Local Eyes

Her var det en cykelrytter, der opdagede branden og fik alarmeret det lokale brandvæsen.

Indsatslederen fra Frederiksborg Brand & Redning var dog nødt til at bede om forstærkning fra Nordsjællands- og Hovedstadens Beredskab for at få flammerne under kontrol.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?