Benneweis rykker teltpløkken op

En æra er slut. Cirkus Benneweis kommer ikke til at give forestillinger i 2016. Men flere økonomisk hårde år sætter en stopper for sæsonen i 2016.

Foto: TV 2 Lorry

Siden 1887 har Cirkus Benneweis ellers turneret uafbrudt hvert år med dyr og artister, men nu er der pause, siger Diana Benneweis til Frederiksborg Amts Avis.

-Vi var enige om, at hvis sæsonen 2015 ikke gav det nødvendige resultat og et overskud, så ville vi ikke turnere i 2016. Vi ville stoppe, mens legen var god, fortæller Diana Benneweis.

Cirkus Benneweis' vinterkvarter i Dronningmølle har været sat til salg siden efteråret 2015.

Nadia og Dawid Benneweis arbejder dog allerede nu på et nyt koncept, som tager afsæt i Benneweis' stolte cirkustraditioner, nostalgi og kvalitet, men som ønsker at udfordre den gængse opfattelse af cirkus. De mere præcise planer holdes indtil videre internt i familien.

Intet andet cirkus i hele verden har i den samme families eje turneret så længe som Cirkus Benneweis. Starten i 1887 omfattede foruden Gottfried og Marie Binneweis, som familien hed dengang, også nogle geder, duer og høns. Fra midten af 1900-tallet voksede Benneweis i både anseelse og størrelse til Nordens største cirkus under ledelse af Eli Benneweis med bl.a. løver, tigre og bjørne i manegen.

De senere år har Diana Benneweis fornyet traditionerne uden at tabe sit publikum. Men nu er der altså dømt pause.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?