"Åndssvagt": Grusgrav op ad nationalpark

En ny råstofplan har udpeget et område lige ved den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland, som muligt sted for ny grusgrav.

Helligbrøde, siger borgere. Skandale, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening, mens Gribskovs borgmester Kim Valentin, Venstre, kalder det åndssvagt.

En ny råstofplan har peget på blandt andet et område lige ved Kongernes Nordsjælland, hvor der vil være gode muligheder for at hente sand, jord og sten til store byggerier i hovedstaden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Området ligger klos op ad det fredede "Rusland" og Tegners Museum og Statuepark mellem Esrum og Villingerød. Landskabet er skove, istidsmoræner og bakker, som tidligere var jorde under Esrum Kloster. 

- Jeg synes, det lyder helt åndssvagt med en grusgrav lige op ad og med udsigt fra et fredet område. Der må findes mere velegnede steder at grave grus, siger borgmester Kim Valentin.

Administrationen i Gribskov Kommune har forud for vedtagelsen af råstofplanen uden held protesteret mod udpegningen.

Fra Region Hovedstaden lyder det, at der kun er tale om en udpegning, et interesseområde - endnu ikke om en gravetilladelse.

- På denne måde sikres, at der ikke kan planlægges andet i området. Hvis det viser sig, at andre areal­interesser er væsentlige, kan der ikke graves, siger Mette Simonsen, der er planlægger i Region Hovedstaden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

IMG_1689 (1)

Hunde skriger af smerte på Frederiksbergs gadehjørner - men kommunen mener, at de allerede har løst problemet

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere