Aflyst julegudstjeneste: DF'er undskylder overfor muslimer

Balladen om den aflyste julegudstjeneste har været stor. Nu siger lokalt byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti undskyld for kommentar.

Da Gribskolen i Græsted valgte at aflyse dette års julegudstjeneste af hensyn til elever med en anden religion end den kristne, gav det genklang landet rundt.

quote De muslimer, jeg har talt med, er kede af, at gudstjenesten er blevet droppet. Det er en dansk skoletradition, og det har vi al respekt for. 

Muhamed Hamed, der er far til en pige på Gribskolen

Forældre, lokalpolitikere og sågar landets statsminister har alle kommenteret på sagen, og mange har udtrykt kritik over for skolens beslutning.

Én af dem er Jonna Præst, der sidder som byrådsmedlem i Gribskov Kommune for Dansk Folkeparti.

Blev fortørnet over aflyst gudstjeneste

Da Netavisen Gribskov den 8. december lavede en artikel om at julegudstjenesten var aflyst, kommenterede hun blandt andet avisens artikel med følgende sætning:

"Har skolebestyrelsen deltaget i denne beslutning om knæfald for Islam? Det er utroligt hvad vort samfund skal tage af hensyn til muslimer."

Om årsagen til kommentaren siger Jonna Præst selv:

- Nu har der jo været meget skriveri om det med, at skolen har lukket deres normale kirkegang op til jul, og nu har vi fået en del børn i skolerne af anden etnisk herkomst, så jeg tænkte, at det ikke kan være rigtigt, vi skal skippe vores kristne ideer og vores kristne evangelie, fordi der er så mange udlændinge. 

Muhamed Hamed oplever, at han og andre muslimer nærmest har fået skylden for en beslutning, de intet har haft med at gøre

Vil gerne sige undskyld

Men nu siger lokalpolitikeren undskyld for at give skolens muslimer skylden for den aflyste gudstjeneste.

Det gør hun, efter at have hørt hvordan muslimske Muhamed Hamed, der er far til en pige på Gribskolen, føler, at folk er sure på Gribskolens muslimer, selvom de intet havde med beslutningen at gøre.

Til TV 2 Lorry siger Muhamed Hamed blandt andet:

- De muslimer, jeg har talt med, er kede af, at gudstjenesten er blevet droppet. Det er en dansk skoletradition, og det har vi al respekt for.  At droppe en gammel og vigtig tradition hjælper ikke vores børn. 

Derfor vil Jonna Præst i dag overfor TV 2 Lorry gerne sige undskyld for at have reageret for hurtigt.

- Jeg har hørt, at de (de muslimske familier, red.) faktisk også gerne vil have, at børnene kommer i kirke til jul. Så jeg har nok været lige hurtig nok til at gå i blækhuset og sige, det var deres skyld, og det vil jeg gerne sige undskyld for.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere