95-årig blev indlagt med corona - nu er han i bedring

Plejehjemsbeboer var indlagt i et døgn. Nu er han udskrevet og hjemme på plejehjemmet igen - til gengæld er flere medarbejdere sygemeldt.

Ældre og svækkede mennesker er særligt udsatte, hvis de skulle være så uheldige at blive smittet med covid-19, og mange frygter for deres ældre familiemedlemmer i disse dage. Men en sag fra Gilleleje viser nu, at der også kan være grund til håb. For på et plejehjem i Gilleleje fik en 95-årig beboer konstateret smitte med coronavirus, og efter et døgn på sygehus er han nu udskrevet igen.

Det bekræfter Ulrik Ahrendt-Jensen, der er administrerende direktør i OK-Fonden, som driver 16 plejehjem, et hospice og 11 socialpsykiatriske bosteder i Danmark. Et af plejehjemmene er  Bavne Ager, der ligger i Gilleleje, og det er her, den 95-årige mand er beboer.

- Han fik feber og andre symptomer. Det blev indrapporteret, og så blev manden indlagt. Men efter et døgn er han udskrevet og plejehjemmet har overtaget plejen, fortæller Ulrik Ahrendt-Jensen.

Den 95-årige mand er nu i isolation i sin egen bolig, men altså i bedring.

Medarbejdere sygemeldt

På plejehjemmet er flere medarbejdere dog sygemeldt. Ifølge OK-Fonden har fem af dem symptomer, som kan pege på coronavirus, men smitten er ikke bekræftet på nuværende tidspunkt.

Ulrik Ahrendt-Jensen oplyser ellers til TV 2 Lorry, at OK-Fonden allerede tidligt i epidemien iværksatte initiativer, der skulle forhindre smitte på fondens plejehjem og institutioner. 

- Plejehjemmene er blevet delt op i mindre enheder, så personalet ikke har med så mange beboere at gøre. Maden serveres på værelserne, og køkkenpersonalet har ikke adgang til værelserne. Vi har også være meget oppe på dupperne om, at pårørende ikke besøger deres forældre, ligesom vi har aflyst al ekstern aktivitet, siger han.

Det gælder for eksempel koncerter og anden underholdning, og hver dag holder en krisehåndteringgruppe telefonmøde om den seneste udvikling i epidemien, og hvordan det eventuelt kan påvirke plejehjemmenes beboere og ansatte.

Men trods OK-Fondens bestræbelser lykkedes det altså alligevel virussen at finde en sprække i det murværk af sikkerhedsforanataltninger, der er sat op. Til gengæld ser det ud til, at den 95-årig beboer foreløbig har været i stand til at bekæmpe sygdommen.