Unge trodsede forbud og stimlede sammen på station – nu risikerer de corona-straf

Hverken kravet om mundbind på stationer eller forsamlingsforbuddet blev overholdt, da en gruppe unge stimlede sammen torsdag.

Flere S-togspassagerer på Hundige Station blev torsdag eftermiddag og tidlig aften chikaneret af en gruppe unge på stationen, som råbte og skreg af de forbipasserende i en sådan grad, at det efterfølgende blev politianmeldt.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos politikredsen forklarer, at politiet flere gange var forbi stationen.

- Vi var på Hundige Station ad to omgange i går. Den første gang havde vi fået en anmeldelse om en gruppe unge som gjorde det utrygt at være der. Desuden bar gruppen af unge heller ikke mundbind, lød det fra anmelderen, men da vores patrulje ankom til stedet, var der ingen unge, siger han til TV 2 Lorry.

15-årig anholdt

Senere modtog politiet igen anmeldelser fra bekymrede borgere, som også oplevede en gruppe unge – og denne gang nåede politiet dem.

- Vi når frem og ser, at der er tale om 17 unge mennesker. De larmede var utryghedsskabende – også selvom vi kom. Vi forsøgte at appellere til deres sunde fornuft, men det gik ikke helt.

- Derfor fik de et påbud om at forlade stedet, siger Martin Bjerregaard.

Den besked faldt dog en 15-årig så meget for brystet, at han efterfølgende måtte anholdes og nu er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Ingen bande

Ifølge politiet var der ikke tale om en bande, som huserede stationen.

Kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard kalder i stedet gruppen af unge for en ”sammenstimling”.

- Vores opfattelse er, at det er en tilfældig sammenstimling af unge mennesker, som forsamles dernede. Hvad formålet er med det, de laver, blev vi aldrig rigtig klar over, siger han.

Til gengæld kan mødet med ordensmagten ende med at koste for de unge.

Nu ser jurister nemlig på, om der er belæg for, at de unge kan sigtes for at overtræde forsamlingsforbuddet på ti personer, da de var 17 samlet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten på Frederiksberg

23-årig snød ældre for millioner - nu har han fået sin straf

20210126-153300-L-1920x1280we

playBrandvæsen kommer med advarsel efter flere alvorlige brande

20210108-223028-7-1920x1279we (2)

25-årig fængslet for at overfalde sin ekskæreste og stjæle hendes bil

20210329-100738-L-1920x1280we

To unge mænd dømt i sag om voldtægt, gaderøveri og otte overfald

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere