Tunnel-tryghed: Undergangen er nær i Greve

Lang og mørk tunnel i Greve skal gøres lys og venlig.

Et projekt, der hedder Undergangen, lyder ikke umiddelbart særligt lyst eller tryghedsskabende, men det er faktisk lige præcis hensigten med et stort tunnelprojekt, der i dag skydes i gang i Greve.

Det er den 75 meter lange tunnel fra indkøbscentret Waves til Gersagerparken, der skal forvandles fra et mørkt og utrygt sted til 'attraktiv lyspassage', hvor folk kan lide at færdes.

Mange beboere i lokalområdet er utrygge ved at færdes i tunnelen, og det er baggrunden for projektet, der kaldes 'Undergangen – et rent under'.

Blandt de tiltag, der skal tunnelen mere tryg og lys, er dynamisk farveskiftende lysscenografi, som interagerer med den gående. Der er også planer om et lokalt malehold, som løbende skal udsmykke og vedligeholde tunnelen med graffiti.

TrygFonden har doneret en lille million til projektet.

- Projektet i Gersagerparken vil ikke bare ændre en dyster tunnel til en flot gennemgang. Med planerne om et unikt og interessant fællesrum, der samtidig bringer områdets beboere tættere sammen og styrker de sociale relationer, er der tænkt helhjertet og langsigtet. Vi er derfor glade for at støtte projekt Undergangen og håber, at det vil skabe større tryghed blandt beboerne i Gersagerparken, siger Christoffer Elbrønd, der er projektleder i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Greves borgmester Pernille Beckmann, Venstre, vil skyde projektet i gang med en åbningstale i beboerhuset i Gersagerparken 48 i Greve klokken 14 fredag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik