Tre partier vil have borgmester undersøgt i sag om fyret kommunaldirektør

Socialdemokratiet, Konservative og Enhedslisten i Greve beder det kommunale tilsyn tjekke Venstre-borgmester for bl.a. inhabilitet. Selv afviser borgmesteren at der er noget at komme efter.

Bølgerne går højt i byrådet i Greve Kommune, hvor Claus Thykjær i starten af august måned blev fyret som kommunaldirektør for at have brugt sit kommunale kreditkort til private indkøb.

Her blev sagen også anmeldt til politiet, som stadig efterforsker sagen. Men på trods af dette skridt er sagens detaljer fortsat kilde til konflikt i Greve byråd.

quote Det virker, som om borgmesteren ikke følger op på tingene og ikke har styr på, hvad der bør gøres

Brigitte Klintskov Jerkel, Byrådsmedlem Greve, Konservative

I et åbent brev beder tre af kommunens partier - Konservative, Enhedslisten og Socialdemokratiet - det kommunale tilsyn om at kigge på Venstre-borgmester Pernille Beckmanns rolle i sagen på to punkter.

Dels om Pernille Beckmann burde have erklæret sig inhabil, da hun i sin tid var med til at bestemme den nu fyrede kommunaldirektørs fratrædelse, der blandt andet involverede en fratrædelsesordning på næsten 2,5 millioner kroner.

Og dels om borgmesteren har handlet i overensstemmelse med reglerne, da hun ifølge Brigitte Klintskov Jerkel (C) har afvist at besvare byrådets spørgsmål til sagen i løbet af de seneste måneder med henvisning til, at det indgår i politiets efterforskning. 

- Det vil vi gerne have, at tilsynet undersøger nu. Egentlig fordi at tingene jo skal køre efter reglerne i byrådet, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Et opslag på Facebook satte skub i tingene

Onsdag den 29. september lavede Pernille Beckmann et opslag på Facebook, hvor hun offentliggjorde mails skrevet mellem hende og administrationen i Greve kommune.

Heraf fremgår det blandt andet, at borgmesteren den 10. august i år på baggrund af "den seneste tids rod om Claus' manglende bilag" bad forvaltningen om at tjekke, om hun var blevet modregnet udgifter til en middag under folkemødet i 2019, hvor hendes barn og daværende kæreste deltog. 

En middag, der blev betalt af den nu fyrede kommunaldirektør Claus Thykjær.

Korrespondancen viser, at borgmesteren ganske rigtigt bad om at blive modregnet sine gæsters udgifter og også modtog en bekræftelse på, at dette ville ske, men at der aldrig blev fulgt op på på betalingen - hverken fra forvaltningens eller borgmesterens side - og at pengene derfor aldrig blev betalt.

- Pludselig lægger borgmesteren noget på Facebook, selvom hun har sagt til byrådet, at hun ikke kan, fordi det er en del af politiets efterforskning, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Den konservative politiker vil ikke udtrykke manglende tillid til, at borgmesteren leder i overensstemmelse med reglerne, men siger i stedet:

- Der er nogle ting i den her sag, som er bekymrende, og der må jeg indrømme, at det virker, som om borgmesteren ikke følger op på tingene og ikke har styr på, hvad der bør gøres, og hvad hun skulle have gjort, siger hun.

Ønsker ikke at stille op til interview

TV 2 Lorry har i dag forsøgt at foreholde Greves borgmester, Pernille Beckmann, kritikken fra de tre andre partier, men hun har ikke ønsket at stille op til interview.

Hun har i stedet sendt en skriftlig kommentar:

- Jeg har lagt alting frem. Både bilag og forklaringer, men jeg er kommet i klemme i kommunaldirektørens bilagssag, og det bruger oppositionen. De er velkomne til at melde mig til Tilsynet, for jeg har intet at skjule. Og nu vil jeg gerne opfordre oppositionen til, at vi taler politik og udviklingen af Greve Kommune.

Ifølge de tre klagende partier er klagen endnu ikke indgivet til det kommunale tilsyn, da den ifølge brevet stadig er under udfærdigelse.

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag

20200118-155319-L-1920x1077we

Kommune vil se på, om folkeskoleelever skal møde senere


Greve


Forsiden lige nu

Se flere