Tre mænd dømt for grov vold, frihedsberøvelse og dummebøder

Tre unge mænd fra Hundige og København er dømt for at have frihedsberøvet to andre unge mænd. Ofrene blev også udsat for grov vold og afpresning.

Tre unge mænd blev onsdag dømt for grov vold, frihedsberøvelse og afpresning ved Retten i Roskilde Foto: Torkil Adsersen / Scanpix

3 år, 2,5 år og 1 års fængsel.

Sådan lyder straffen til tre unge mænd, som onsdag blev dømt for frihedsberøvelse, grov vold og afpresning i form af dummebøder ved Retten i Roskilde.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse onsdag.

De tre mænd, der er henholdsvis 16, 19 og 22 år, blev dømt, da retten fandt, at anklagemyndighedens beviser mod de tre var stærke nok.

- Anklagemyndigheden er tilfredse med dommen, som afspejler forholdenes meget grove karakter, udtaler advokatfuldmægtig Lise Frandsen i pressemeddelelsen. 

Læs også Anklager: Offer for afpresning begik selvmord

Fælder og grov vold

Blandt andet fandt retten, at det ene af ofrene blev kørt til Vallensbæk Station af en pige, som han troede, han skulle på date med.

Anklagemyndigheden er tilfredse med dommen, som afspejler forholdenes meget grove karakter

Lise Frandsen, advokatfuldmægtig hos Midt- og Vestsjællands Politi

Her mødte to af de tiltalte op og kørte ofret til et område ved Hundige, hvor de og en tredje gerningsmand udsatte ham for spark og slag med blandt andet kæppe og pinde.

Efterfølgende kørte de ofret til Askerød, hvor han blev vist frem foran flere af de nu dømtes venner. Til sidst kørte de til et øde område ved Strandvejen, hvor han blev udsat for yderligere vold med slag og spark med forskellige genstande, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Læs også Politiet efterlyser ung mand for vold og afpresning

Uddelte dummebøder

Ved hændelsen blev ofret også pålagt en 'dummebøde' på 30.000 kroner.

Ved en anden episode dukkede den tiltalte op i Burger King i Køge, hvor offeret blev udsat for vold og trusler. Herefter blev han kørt i en bil til et område ved Hundige, hvor han blev udsat for yderligere vold med forskellige genstande.

Også her blev offeret pålagt en dummebøde på 35.000 kroner.

De tre tiltalte ankede dommen på stedet. To af de tiltalte har siddet varetægtsfængslet under sagen, og er fortsat varetægtsfængslet efter dom.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik