Tog røven på 8.000 danskere – nu er direktør dømt

24-årig mand begik bedrageri for næsten fire millioner kroner. I alt blev 8.000 forbrugere blev snydt.

Manden fik kontakt til forbrugerne via mails og annoncer på Facebbok. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En flad femmer.

Mere kostede det ikke at deltage i en række konkurrencer, som en 24-årig mand fra Greve oprettede på nettet tilbage i december 2015 til juni 2016.

Konkurrencerne lokkede med dyre præmier som telefoner, kosmetik og gavekort fra store virksomheder i Danmark. Men hvad forbrugerne ikke vidste var, at de ved at tilmelde sig en konkurrence også blev tilmeldt et abonnement til en datingside, hvorefter der automatisk blev trukket 499 kroner fra deres konto.

Læs også Teenagere sigtet for bedrageri med Airpods for 300.000 kroner

I alt hoppede 8.000 forbrugere på svindelnummeret. Men den 13. januar i år fik forbrugerne trods alt en vis form for oprejsning.

Her blev den 24-årige mand idømt tre år fængsel ved Retten i Roskilde – dog blev de to år og seks måneder gjort betinget, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den dømte 24-årige mand var registreret direktør for det firma, som lavede konkurrencerne. Udover fængselsstraffen konfiskerede retten også det lukrative udbytte af den 24-åriges ulovlige handling. Et beløb, der lyder på intet mindre end 3.733.966 kroner.

Læs også Bankansat redder ældre kvinde fra svindelnummer

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har efterforskningen af sagen været ”omfattende og kompliceret”, hvorfor det har taget lang tid at opklare og belyse sagen.

Anklager: Dom sender klart signal

Anja Lund Liin, som er specialanklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, er dog glad for sagens udfald.

- Dommen sender et klart signal om, at selvom det er let at lave bedrageri på internettet, så er det noget retten ser meget alvorligt på, siger, Anja Liin, som selv førte sagen, i pressemeddelelsen.

Læs også Kvinder faldt pladask på Facebook - nu advarer politiet

Retten lagde ved dommen vægt på karakteren og omfanget af sagen, herunder det store antal personer, der blev bedraget og det store beløb som bedrageriet indbragte.

Af formildende omstændigheder lagde retten vægt på den tiltaltes unge alder på gerningstidspunktet, samt den tid som var gået siden forholdet blev begået.

Den 24-årige har anket sagen til landsretten, der nu skal behandle sagen på ny.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik