Tip leder politiet til fund af knallerter i Greve

Problemet med knallerter i Greve har været stort i løbet af sommeren. Det er dog blevet bedre efter at Politiet har haft Greve som fokuspunkt.

Politiet har selv været ude og om bede om borgernes hjælp. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter en sommer med støjgener og hasardkørsel fra knallerter, motorcrosser og ATV’er har Midt- og Vestsjællands Politi bedt borgerne i Greve om hjælp.

Politiet har bland andet henvendt sig til borgerne gennem en lokalavis og et opslag på Facebook, hvor de anmoder borgere om at kontakte dem, hvis de skulle opdage køretøjer, der er efterladt i det fri.

Det førte til at Midt- og Vestsjællands Politi torsdag rykkede ud til en adresse i Greve efter et tip fra en borger.

Læs også Plejehjemsansat i Greve smittet med coronavirus

På adressen fandt politiet en motorcykel med bortslebet stelnummer, en scooter, to crossmaskiner og en havetraktor.

Den 20-årige, som boede på adressen, kunne ikke umiddelbart forklare, hvordan han var kommet i besiddelse af køretøjerne, og Politiet valgte derfor at beslaglægge de fundne objekter.

Vedkommende blev sigtet for ulovlig omgang med hittegods, og kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet.

Et problem gennem længere tid

Benjamin Touré, der er leder af Forebyggelse Øst under Midt- og Vestsjællands Politi, forklarer, at borgerne i Greve igennem længere tid har været plaget af folk, der kører hasardkørsel på deres knallerter.

- Vi har tidligere haft problemer med boligområdet Askerød. Det fik vi dæmpet op for takket være fartdæmpende foranstaltninger og dialog med borgene og boligselskabet. Men der er stadig problemer i andre områder af Greve.

I boligområdet Askerød har problemet med knallerter været stort. Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix

Ifølge Benjamin Touré er problemet særlig slemt i Greve på grund af byens mange stisystemer, hvor fartdjævlene ofte ligger og kører 60-80 kilometer i timen på stier, hvor der også er cyklister og fodgængere.

I en periode var problemet så stort, at Politiet modtog 3-4 anmeldelser om dagen fra borgere, der klagede over støj og hasardkørsel fra folk på knallerter

Midt- og Vestsjællandspoliti hører stadig gerne fra folk, som opdager efterladte knallerter, motorcrosser og ATV'er i det fri. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik