Studentervogn stoppet med stribevis af alvorlige fejl

Politiet er i disse dage særligt opmærksomme på studentervogne. Langt fra alle lever nemlig op til kravene.

Studenterne springer i denne tid ud med alt, hvad det indebærer. Og for de fleste inkluderer det også en tur i studentervogn.

Men langt fra alle vogne lever op til de krav, der er. Det måtte en 49-årig lastbilchauffør onsdag aften sande. 

Klokken 22.15 bemærkede en patrulje fra Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi nemlig hans studentervogn på Køge Bugt Motorvejen ved Greve. Den 49-årige mand var på vej til København, da han blev bragt til standsning.

Alvorlige fejl

Og standsningen viste sig at være godt givet ud. Patruljen kunne nemlig konstatere en række overtrædelser. Det gjaldt blandt andet:

• Alvorlig dækskade på styrende aksel, da der var udbuling på det ene dæk. Det anses som alvorlig sikkerhedskritisk fejl.

• Overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne vedrørende for kort daglig hvil, idet føreren var startet ca. kl. 05.00 samme dag og på det tidspunkt, hvor han blev standset, skulle have været påbegyndt sit daglige hvil, og dermed ville han ikke have opnået et lovligt hvil.

• Fejlbetjening af kontrolapparat, hvilket betød, at det ikke var muligt at kontrollere førerens køre- og hviletid, ligesom speedometer var ude af drift.

• Dele af bænken, hvor studenterne kan sidde under kørslen, var råddent, hvilket medførte, at skruer var synlige.

De mange fejl ærgrer Thomas Tarpgaard, der er vicepolitiinspektør og leder af Tungvognscenter Øst.

- Det er vigtigt for politiet, at den kommende eksamenskørsel foregår på en sikker måde for studenterne, siger han og fortsætter:

- Derfor er det godt, at køretøjet blev standset, inden der var studenter ombord, men samtidigt også med stor ærgrelse, at vi allerede har kunne konstatere disse forhold på et køretøj, inden eksamenskørslen reelt er startet rigtigt op.

Hver tredje vogn har fejl

I disse dage er Midt- og Vestsjællands Politi særligt opmærksomme på studentervognene. De seneste år har hvert tredje lastbil, der blev brugt til studenterkørsel, nemlig haft fejl og mangler. 

I 2020 og 2021 havde henholdsvis 33 og 34 procent af de kontrollerede køretøjer så alvorlige fejl og mangler, at politiet fandt grundlag for en rapportoptagelse. Og det er en stor stigning fra 2019, hvor det kun var 23 procent af de kontrollerede køretøjer, der havde fejl og mangler.

For at komme den farlige udvikling til livs inviterede Tungvognscenter Øst i maj vognmændene til orienteringsmøderne i et forsøg på at sikre, at køretøjerne er i lovlig stand, når de skal ud og køre med studenter. 

Men ikke alle har altså fulgt politiets gode råd. 

- Vi opfordrer jo vognmændene til at få tjekket, at alt er, som det skal være, fortæller Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det er jo i alles interesse, at alt kører som smurt. Det er jo heller ikke sjovt for chaufføren, der står med 25 glade studenter, men som ikke kan køre videre, fordi vognen ikke lever op til kravene.
_

_


Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20211105-081643-L-3936x2210ma

Kommune klar til at sænke hastigheden fra 50 til 40 km/t flere steder

Digitale skilte på Øresundsbroen

Dynamiske skilte skal stoppe spøgelsesbilister inden broen

20000718-184214-1-1920x1307we

P-skilte i restordre: Nu må borgere vente på storstilet parkeringsprojekt

Henrik Busch parkering indre by

Endnu mere parkeringskaos: Henrik efterlyser hensyn fra kommunen


Greve


Forsiden lige nu

Se flere