Strandkro ulmer endnu: Den ene bygning total udbrændt

Branden på Greve Strandkro er nu mere eller mindre slukket, oplyser Østsjællands Beredskab. Brandårsagen er dog fortsat ukendt.

Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

00:31

Sådan så det ud, da flammerne stod op på Greve Strandkro. Video: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

1 af 2

Natten til søndag udbrød der brand på Greve Strandkro. Politiet fik anmeldelsen kl. 03:23, hvorefter redningsberedskabet gik i gang med slukningsarbejdet.

Søndag formiddag kommer der stadigvæk en lille mængde røg fra selskabslokalerne, men Østsjællands Beredskab oplyser til TV 2 Lorry, at branden er mere eller mindre slukket.

- Vi døjer med en lille rede, som ligger oppe i det ene hjørne under noget tagpap, men det er småting, siger Søren Brøndtoft, der indsatsleder for Østsjællands Beredskab, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Ellers ligger der en masse og ulmer, som kommer til at ulme i lang tid.

Læs også Gammel strandkro i flammer: Branden er under kontrol

  Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

Beredskabet er i gang med at afstive væggene i den udbrændte bygning, da der ellers er risiko for, at bygningen styrter sammen. 

- Så vi kan ikke komme ind og få slukket af, inden det er afstivet og politiet har gjort deres efterforskning færdig, siger Søren Brøndtoft til TV 2 Lorry.

Selvom én bygning er fuldstændig udbrændt og nu bare skal rives ned, kalder indsatslederen alligevel

beredskabets indsats for en succes.

- Hovedbygningen bagved er mere eller mindre intakt. Der er lidt røg og sodskader inde i bygningen, men ellers har vi fået skåret branden lige mellem de to bygninger. Så det er sådan set meget vellykket for den del af indsatsen, at vi fik reddet hovedbygningen og lod den her ende brænde ud.

  Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

Midt- og Vestsjællands Politi vil bruge hele søndagen på at efterforske brandårsagen, som Østsjællands Beredskab heller ikke kender endnu.

- Det vil altid være svært at udtale sig om brandårsagen, når det er så udbrændt, som det er. Arnestedet er at finde et sted inde i den her bygning, men vi kan ikke udtale os, hvad det er. Og derfor vil politiet gerne efterforske på det og finde en anden løsning på, hvordan det kan være opstået, siger Søren Brøndtoft til TV 2 Lorry.

Læs også Veterantog skyld i flere brande i Nordsjælland

  Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik