Idrætsklub starter 'rollator-træning' og skaber livsglæde: "Det kan redde en hel dag"

Mange ældre borgere har følt sig isoleret som følge af coronarestriktionerne. Det skal et nyt udendørs fællesskab i Tune nu lave om på.

- Det her? Det er alletiders!

Sådan siger Mette Folmer-Petersen, der er en del af Tunes spritnye fællesskab - en rollatorklub.

- Det kan redde en hel dag, tilføjer hun.

Sammen med godt tyve andre ældre borgere er hun tirsdag mødt op ved Tune Center for at gå en tur, drikke en kop kaffe, nyde et stykke kage og - ikke mindst - få sig en sludder.

Formålet med den nye klub er at skabe et fællesskab, hvor ældre borgere kan komme hinanden ved. Det fortæller Birthe Nielsen, der, udover at være deltager, også er en af initiativtagerne.

- Jeg sad og så ud af mit vindue på alle dem, der gik og løb forbi, og så tænkte jeg på, hvorfor der ikke var noget for os med rollator, siger hun og tilføjer:

- Selv går jeg tur med min egen rollator hver aften, men det ér jo hyggeligere, når man har nogen at snakke med. Man kan jo ikke snakke med en rollator, vel?

Klubben er blevet til gennem et samarbejde mellem Tune Idrætsforening, pensionistforeningen og Tune Kirke, og projektet har fået støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Kan mærkes helt ned i tæerne

Faktisk havde organisationerne bag Tune Rollatorklub oprindeligt helt andre planer, fortæller formand for Tune Idrætsforening, Pauli Christensen.

- Vi havde tænkt os at arrangere foredrag og koncerter, men det fik coronapandemien sat en stopper for, siger han.

- I stedet tog vi på hjemmebesøg hos nogle af byens ældre borgere. Da idéen blev lagt frem, sprang vi på, og nu har Tune både en fodboldklub, en håndboldklub og en rollatorklub.

På tirsdagens møde i Rollatorklubben er det bestyrelsesmedlem i Tune Idrætsforening, Anne-Lise Bay Jakobsen, der har ansvar for at holde klubmedlemmernes kaffekopper fyldte. Som udvalgsmedlem har hun været en stor del af planlægning og udførelse af klubbens aktiviteter siden opstarten.

- Det at gøre noget godt for andre og være med til at starte sådan et fællesskab, det kan mærkes helt ned i tæerne, siger hun.

Du kan tage med til møde i Tune Rollatorklub i videoen i toppen af artiklen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere