Røde kinder og vind i håret: Plejecenter får helt ny cykel

De ældre på Strandcentret Plejecenter i Greve indviede i dag en helt ny rickshaw-cykel, som skal give beboerne mulighed for at tage en tur i naturen.

To beboere får sig en tur i den helt nye rickshaw. Foto: TV 2 Lorry

Nu kan de ældre beboere på Strandcentret Plejecenter i Greve få vind i håret og frisk luft i lungerne. Strandcentrets Støtteforening har nemlig investeret i en såkaldt rickshaw, så beboere, der skal liftes op i sædet, kan komme ud og nyde naturen i Greve.

Pengene til den særlige ladcykel, hvor der er plads til to passagerer, er en fondsgave fra Velux Fonden, som har bevilget 40.000 kroner til Strandcentrets Støtteforening.

Jeg synes det var rigtig festligt.

Kirsten Ernst, beboer på Strandcentret Plejecenter

Onsdag fik Strandcentret så overrækt den nye rickshaw, så beboerne kunne få deres allerførste tur, hvilket både satte smil på læberne og rødme i kinderne.

- Jeg synes, det var rigtig festligt. Det var meget sjovt, at der stod så mange og hilste, siger Kirsten Ernst, der er beboer på Strandcentret Plejecenter, til TV 2 Lorry.

Læs også Anden gang på én måned: Ældres specialcykler stjålet

Tur på første parket

Der var både kaffe på kanden, kage på bordet og rød løber ved dagens indvielse, hvor også Greves borgmester var dukket op.

Det var vel første parket ikke? Så det kan jeg jo kun sige, at det var dejligt.

Kirsten Ernst, beboer på Strandcentret Plejecenter

Borgmesteren fik selv en tur i rickshawen, hvor hun blev spændt fast ved siden af beboeren Kirsten Ernst, som selv var meget begejstret for det nye transportmiddel.

- Det var vel første parket ikke? Så det kan jeg jo kun sige, at det var dejligt, siger Kirsten Ernst til TV 2 Lorry.

Læs også Send os dit cykelkaos: Flere cykler end biler i København

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik