Is, pølser og biotur: Gaveregn over borger nummer 50.000

Befolkningstallet i Greve nåede i sidste uge nye højder, da familien Oehlenschlæger flyttede til byen. Familien er blevet mødt af en sand gaveregn.

Det er ikke hver dag, at en kommune runder 50.000 borgere. Men det er nu sket i Greve, efter familien Oehlenschlæger i sidste uge flyttede ind i et nyt boligkvarter i Karlslunde.

For Greve Kommune er det en stor milepæl., og derfor kom borgmesteren på vegne af byrådet forbi for at ønske familien velkommen og overrække dem et klippekort, der giver dem adgang til en masse kulturelle oplevelser i byen. 

- Det er et stort øjeblik i kommunens historie. Vi synes derfor i byrådet, at der måtte en lidt anderledes velkomst og gave til for at fejre milepælen, lyder det fra borgmester Pernille Beckmann fra Venstre.

Flere end 2.000 tilflyttere

Familien Oehlenschlæger består af Filip på 37 år, Maria på 33 år og deres to døtre, Esther og Thora på henholdsvis 4 og 6 år. Familien boede tidligere på Amager, men nu er de altså bosat i Karlslunde i Greve.

I den kommende tid kan familien bruge løs af klippekortet, der indeholder billetter til Greve Svømmehal, kaffe og kage på Greve Museum, årskort til Mosede Fort, koncert og middag i Portalen, biografbilletter til Waves, tur med Hedelands Veteranbane, gocart-ræs i Hedeland, årskort til Greve Bibliotek, pølser og is i Greve Marina og æblekage hos borgmesteren. 

Alene i år har 2.260 personer indtil videre valgt at flytte til Greve fra en anden kommune. Det svarer til en befolkningsvækst på knap 5 procent.

Familien Oehlenschlæger blev budt velkommen af borgmesteren, som på vegne af hele byrådet også medbragte et klippekort med adgang til lokale begivenheder og steder.
Familien Oehlenschlæger blev budt velkommen af borgmesteren, som på vegne af hele byrådet også medbragte et klippekort med adgang til lokale begivenheder og steder.
Foto: Greve Kommune / Presse