Nylagt asfalt på p-plads ødelagt af 100 bilisters larmende bilræs

Som konsekvens har kommunen i denne weekend lukket parkeringspladsen af med betonklodser.

Speederen blev jokket i bund, da omkring 100 bilister sidste weekend var samlet på parkeringspladsen ved Greve Idrætscenter.

Det gik både ud over asfalten og nattesøvnen hos mange naboer i området, fortæller Greves borgmester Pernille Beckmann (V), som er rasende på bilisterne.

Det er nemlig ikke mere end et par måneder siden, at kommunen anlagde asfalten.

- Nu er asfalten ødelagt af hjulspor. Det er drønærgerligt og dumt, siger Pernille Beckmann, der samtidig er bekymret for sikkerheden blandt byens børn og unge.

- De (bilisterne, red.) kører jo blandt børn og unge, og risikoen, for at nogen kommer til skade, er jo stor. Det vil vi ikke acceptere, siger borgmesteren.

Som konsekvens har kommunen op til denne weekend lukket en del af parkeringspladsen med betonklodser.

Som at lege katten efter musen

Greve Kommune er desuden i dialog med Midt- og Vestsjællands Politi omkring en mere langtidsholdbar løsning.

- Det er lidt som at lege katten efter musen, men vi håber, vi kan finde en løsning, siger Pernille Beckmann.

Det er ikke første gang, at man oplever problemer med i bilræs i Greve.

Parkeringsarealerne ved Mosede Fort og shoppingcentret Waves i Hundige har også tidligere været plaget af biler, der kører ræs eller laver såkaldte burnouts og donuts, hvor hvor bildækkene brændes af og dermed ødelægger asfalten.

- Desværre oplever vi det ofte på bagkant, for de meddeler jo – af gode grunde – ikke, hvornår de kommer. Men når vi opdager det, så spærrer vi områderne af, for vi vil simpelthen ikke have dem i vores by, siger borgmester Pernille Beckmann.

TV 2 Lorry har lørdag forgæves forsøgt at komme i kontakt med Midt-og Vestsjællands Politi omkring problemet med bilræs i Greve.

Nabokommuner også tidligere plaget af bilræs

I Greves to nabokommuner Høje-Taastrup og Ishøj har man også flere gange døjet med bilræs, som har været arrangeret af gruppen ’Striben Ishøj’.

Det har tidligere ført til, at blandt andet shoppingcentret City 2 også har blokeret deres parkeringsplads med betonklodser.


Bilentusiaster drønede rundt på Sjælland

TV 2 Lorry fortalte sidste weekend om en stor gruppe bilentusiaster, som lørdag aften kørte rundt på Sjælland for at køre bilræs på blandt andet den københavnske vestegn.

Et større antal motorcykelbetjente fra flere sjællandske politi kørte under Københavns Politis ledelse rundt og holdt øje med bilisterne, som politiet mistænkte ville køre ræs og brænde dæk af.

Tommy Laursen, der er politiinspektør ved Københavns Politi, fortalte i den forbindelse til TV 2 Lorry, at gruppen på et tidspunkt bestod af omkring 150 biler, hvoraf en stor del af dem kom fra Jylland og Fyn.

Ifølge Tommy Laursen var det en gruppe ved navn Cars and Coffee, som en mand fra Jylland angiveligt står bag, der havde arrangeret det.

Om det er den samme gruppe, der kørte bilræs ved Greve Idrætscenter i sidste weekend, ved Greve Kommune ikke. 

Politiinspektør Tommy Laursen nævnte da heller ikke Greve som et de steder, hvor bilentusiasterne samledes sidste weekend.

Han oplyste til gengæld, at parkeringspladsen ved Ikea i Høje-Taastrup blev omdannet til et biltræf, men at politiet var til stede og sørgede for, det ikke udviklede sig til et bilræs.

- Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at træffes og køre rundt. Men det er ulovligt at køre ræs og lave de her burnouts, sagde politiinspektør Tommy Laursen.

Biltræf på parkeringspladsen ved Ikea i Høje-Taastrup lørdag aften den 24. april.


To biler beslaglagt for vanvidskørsel

Bilentusiasterne kørte senere mod København, hvor de samledes ved Amager Bakke, og efterfølgende kørte de mod Nordsjælland, hvor de samledes ved Plantorama.

Også området omkring Brøndby Stadion blev omdannet til et biltræf ud på natten, oplyste politiinspektør Tommy Laursen, som desuden kunne fortælle, at to bilister blev sigtet for vanvidskørsel og fik beslaglagt deres biler.

I den ene sag havde bilisten kørt over 200 kilometer i timen på motorvejen, og i den anden sag kørte bilisten alt for stærkt i en 60 km/t-zone.

Derudover var der også en række hastighedsforseelser og en enkelt bilist, der kørte påvirket.