Nu rammer sparekniven også Greve

Der skal spares cirka 10 millioner her og nu, og på næste budget skal der findes cirka 80 millioner. Sådan lyder de dystre udsigter i Greve Kommune.

Der skal spares. Den seneste tid har vi kunne fortælle om besparelser i både Helsingør og Gribskov. Nu rammer sparekniven også Greve.

Et bredt politisk flertal har besluttet, at der skal spares cirka 10 millioner kroner her og nu, og når budgetforhandlingerne går i gang efter sommerferien, skal der findes hele 80 millioner kroner. Årsagen, til at budgettet er skredet, skal både findes i kommunens demografi, men også investering i bygninger, anlæg og veje:

- Vi har et kæmpe efterslæb på renoveringer af offentlige bygninger, anlæg og veje. Det kan vi ikke længere udskyde at gøre noget ved. Desuden får vi flere og flere ældre i kommunen samtidig med, at vi har befolkningstilvækst, og det kræver alt sammen, at vi også bruger flere penge på skoler, daginstitutioner, ældrepleje med mere, fortæller borgmester Pernille Beckmann, Venstre.

Her skal de 10 millioner kroner findes

Et politisk flertal har besluttet, at de 10 millioner kroner blandt andet skal findes ved at fyre mellemledere på dagtilbud, sagsbehandlere skal forsøge at forhandle en billigere pris på døgntilbud for anbragte børn, der skal spares på udviklingstiltag i kommunen, børnehavebørns frokostordning skal være brugerbetalt, ældre på plejecenteret Strandcentret skal betale for fuldkost, og rådgivningstilbuddet til unge Headspace bliver lukket.

Det er altså første sparerunde. Det store spørgsmål er så, hvor skal de 80 millioner kroner findes?

- Byrådet skal kigge på det efter sommerferien. Vi skal kigge på, om vi generelt kan gøre noget helt anderledes, for eksempel ved at omstruktrere på en eller anden måde i det offentlige. Vi skal også vurdere, hvad der er en kommunal opgave, og hvad der skal brugerbetaling på, lyder svaret fra borgmesteren.

Men hvordan er det gået så vidt, at der skal spare så mange penge?

- Nu har jeg været i kommunalpolitik i cirka ti år, og hvert år skal vi spare, effektivisere og optimere. Det er også et krav fra regeringen, uanset partifarve. Samtidig er det umuligt at forudse helt præcist, hvor mange penge de forskellige kommunale opgaver koster. Man kan ikke køre en økonomi, der er snorlige, fordi vi har med mennesker at gøre, siger Pernille Beckmann.

Men borgmesteren erkender, at besparelserne ikke er uden konsekvenser:

- Med det beløb, vi skal finde, kommer det selvfølgelig til at påvirke serviceniveauet i kommunen. Der er ikke nogen borgmestre, der synes, at det er sjovt at spare, men det er en nødvendighed.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere