Medejer om udbrændt strandkro: "Det er et kæmpe chok"

Medejer af Greve Strandkro, Henrik Johansen, er chokeret over natten voldsomme brand.

Da Henrik Johansen her til morgen vågnede og kiggede på sin telefon var det voldsomme billeder han kunne se på skærmen. Nemlig billeder af et massivt flammehav, som omklamrer Greve Strandkro.

- Jeg har det forfærdeligt. Det er jo et kæmpe kæmpe chok, at sådan noget her sker. Det må jeg sige. Man vågner op og kigger på sin telefon - jeg har aldrig set noget lignende, siger Henrik Johansen, som er medejer af Greve Strandkro, til TV 2 Lorry. 

Henrik Johansen arbejder som revisor i et selskab, som ligger på toppen af Greve Strandkro og er en af tre medejere af kroen.

Henrik Johansen arbejder som revisor i et selskab, som ligger på toppen af Greve Strandkro og er en af tre medejere af kroen. Da han til morgen så, at strandkroen stod i flammer skyndte han sig at køre fra sit hjem i Solrød og til Greve Strandvej, hvor kroen ligger.

- De (Greve Strandkro, red.) vil jo også være lukket ned i den kommende tid. Nu handler det om at få renset op og finde ud af, hvordan vi kommer videre. Det er ganske forfærdeligt det her, siger Henrik Johansen til TV 2 Lorry.

Video: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

Hovedbygningen er reddet

Branden på Greve Strandkro brød ud natten til søndag, hvor røgsøjlen kunne ses hele vejen til Roskilde. Søndag formiddag siver der stadig en anelse røg fra kroen, men Østsjællands Beredskab oplyser til TV 2 Lorry, at branden er mere eller mindre slukket.

quote Nu handler det om at få renset op og finde ud af, hvordan vi kommer videre. Det er ganske forfærdeligt det her.

Henrik Johansen, medejer af Greve Strandkro

- Vi døjer med en lille rede, som ligger oppe i det ene hjørne under noget tagpap, men det er småting, siger Søren Brøndtoft, der indsatsleder for Østsjællands Beredskab, til TV 2 Lorry.

Én af bygningerne på Greve Strandkro er fuldstændig udbrændt og er søndag formiddag ved at få afstivet væggene, så beredskabet kan færdiggøre slukningsarbejdet indvendigt. Men selve hovedbygningen på Greve Strandkro er blevet reddet.

- Der er lidt røg og sodskader inde i bygningen, men ellers har vi fået skåret branden lige mellem de to bygninger. Så det er sådan set meget vellykket for den del af indsatsen, at vi fik reddet hovedbygningen og lod den her ende brænde ud.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere