Medejer om udbrændt strandkro: "Det er et kæmpe chok"

Medejer af Greve Strandkro, Henrik Johansen, er chokeret over natten voldsomme brand.

Greve Strandkro i flammer søndag morgen. Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

Da Henrik Johansen her til morgen vågnede og kiggede på sin telefon var det voldsomme billeder han kunne se på skærmen. Nemlig billeder af et massivt flammehav, som omklamrer Greve Strandkro.

- Jeg har det forfærdeligt. Det er jo et kæmpe kæmpe chok, at sådan noget her sker. Det må jeg sige. Man vågner op og kigger på sin telefon - jeg har aldrig set noget lignende, siger Henrik Johansen, som er medejer af Greve Strandkro, til TV 2 Lorry. 

00:39

Henrik Johansen arbejder som revisor i et selskab, som ligger på toppen af Greve Strandkro og er en af tre medejere af kroen.

Luk video

Henrik Johansen arbejder som revisor i et selskab, som ligger på toppen af Greve Strandkro og er en af tre medejere af kroen. Da han til morgen så, at strandkroen stod i flammer skyndte han sig at køre fra sit hjem i Solrød og til Greve Strandvej, hvor kroen ligger.

- De (Greve Strandkro, red.) vil jo også være lukket ned i den kommende tid. Nu handler det om at få renset op og finde ud af, hvordan vi kommer videre. Det er ganske forfærdeligt det her, siger Henrik Johansen til TV 2 Lorry.

00:31

Video: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

Luk video

Læs også Gammel strandkro i flammer: Branden er under kontrol

Hovedbygningen er reddet

Branden på Greve Strandkro brød ud natten til søndag, hvor røgsøjlen kunne ses hele vejen til Roskilde. Søndag formiddag siver der stadig en anelse røg fra kroen, men Østsjællands Beredskab oplyser til TV 2 Lorry, at branden er mere eller mindre slukket.

Nu handler det om at få renset op og finde ud af, hvordan vi kommer videre. Det er ganske forfærdeligt det her.

Henrik Johansen, medejer af Greve Strandkro

- Vi døjer med en lille rede, som ligger oppe i det ene hjørne under noget tagpap, men det er småting, siger Søren Brøndtoft, der indsatsleder for Østsjællands Beredskab, til TV 2 Lorry.

Én af bygningerne på Greve Strandkro er fuldstændig udbrændt og er søndag formiddag ved at få afstivet væggene, så beredskabet kan færdiggøre slukningsarbejdet indvendigt. Men selve hovedbygningen på Greve Strandkro er blevet reddet.

- Der er lidt røg og sodskader inde i bygningen, men ellers har vi fået skåret branden lige mellem de to bygninger. Så det er sådan set meget vellykket for den del af indsatsen, at vi fik reddet hovedbygningen og lod den her ende brænde ud.

Læs også Strandkro ulmer endnu: Den ene bygning total udbrændt

  Foto: Presse-fotos.dk - v/Mathias Øgendal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik