Mandeklub på plejehjem mødes om at brygge øl: "Det er pragtfuldt"

På Lokalcenter Møllehøj i Karlslunde er de glade for en kold øl, og de har været så heldige, at de nu selv brygger deres helt egne bajere.

Øl er godt. Hjemmebrygget øl er bedre. Selv at brygge den hjemmelavede øl er bedst.

quote Jeg synes, det er pragtfuldt, for jeg elsker at drikke det bagefter.

Finn Tranberg Schou, beboer på Lokalcenter Møllehøj

Og sådan er det på Lokalcenter Møllehøj i Karlslunde, hvor en mandeklub, bestående af plejehjemsbeboere og en omsorgsmedarbejder, har kastet sig over disciplinen hjemmebryg. 

- Jeg synes, det er pragtfuldt, for jeg elsker at drikke det bagefter, siger Finn Tranberg Schou, beboer, Lokalcenter Møllehøj. 

Der skåles tværs over bordet i de friske, hjemmebryggede øl.
Der skåles tværs over bordet i de friske, hjemmebryggede øl.
Foto: TV2 Lorry

Omsorgsmedarbejder fik idé til hjemmebryg

På Lokalcenter Møllehøj har de hver torsdag mandeklub for beboerne, hvor de drikker en øl, spiller billard og sludrer om løst og fast.

Det er omsorgsmedarbejderen Niels Christian Pilebo, som har fået idéen til hjemmebryggeriet, efter at flere af beboerne fortalte, de selv har brygget tilbage i 70’erne.

Derudover brygger en lokal virksomhed i området også øl - og det fik de lyst til at efterligne.

- Vi tænkte, vi skulle lave noget, der kunne konkurrere med det. Vi er jo glade for øl i mandeklubben, siger Niels Pilebo, omsorgsmedarbejder, Lokalcenter Møllehøj.

Så de gik i gang med at undersøge, hvordan hjemmebryg skal gøres. Mandeklubben er nu oppe på otte gange hjemmebryg, som de har kaldt Møllebryg.

Og de har ikke tænkt sig at drikke andet øl end det hjemmebryggede.

Byg, humle og gær i det rigtige størrelsesforhold røres sammen. 
Byg, humle og gær i det rigtige størrelsesforhold røres sammen. 
Foto: TV2 Lorry

- Når vi først har drukket det her, som smager så godt, så kan man ikke vende tilbage til det helt, almindelige pilsnerbryg. Det er for kedeligt, siger Niels Pilebo.

Giver glæde og kammeratskab

Bryggeriet er en lille, fælles arbejdsplads, hvor alle bidrager med det, de kan. I dag har de kastet sig over brygningen af 23 liter øl. 

Byg, humle og gær i det rigtige størrelsesforhold - og så skal der både røres, smages og tappes, og det er noget mændene hygger sig med.  

- Jeg kan godt lide kammeratskabet, hvor vi er sammen allesammen, siger Finn Tranberg Schou, beboer, Lokalcenter Møllehøj.

Når den færdige bryg er tappet på flasken med Møllebryg-etiketten og lukket med den blå kapsel, skal den stå og gære i to-tre uger, inden den skal drikkes.

Mandeklubben har mødtes om brygning af øl det seneste halve år - og det er blevet så populært at det fortsætter. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik