Mand forærer kommune en formue – nu vil politikere opfylde hans ønske

Greve Kommune har modtaget en gave på 350.000 kroner fra en privat borger med et helt særligt ønske.

Det er ikke hver dag, at en ganske almindelig borger donerer en mindre formue til sin kommune.

Derfor kom det også som lidt af en overraskelse, da Greve Kommune for nylig blev kontaktet af en mandlig borger, som gerne ville spytte 350.000 kroner i kommunekassen.

Manden udtrykte dog et helt særligt ønske om, hvad pengegaven skulle bruges til.

Han vil nemlig gerne have, at kommunen anlægger en såkaldt hjertesti i Hundigeparken.

En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes hele døgnet og af alle.

Står det til den glade giver fra Greve, skal hjertestien i Hundigeparken dog skille sig markant ud fra andre hjertestier.

Det er således mandens vision, at hjertestien anlægges som en trampesti, og at der langs stien lægges træstammer, der danner en Midgårdsorm, som det også findes i Boserup Skov ved Roskilde.

Midgårdsormen i Boserup Skov

På et møde torsdag formiddag i Greve Kommunes Teknik- og Miljøudvalg skulle politikerne drøfte, om man skulle følge forvaltningens anbefaling om, at modtagelsen af gaven godkendes.

Ikke overraskende var der bred opbakning til projektet.

- Vi synes, det er en god idé, og vi er meget glade for at få denne her donation fra den anonyme giver, siger Venstres Torben Hoffmann til TV 2 Lorry.

Mand med forkærlighed for hjertesagen 

Han er godt selv bekendt med mandens identitet, men ønsker ikke at oplyse, hvem han er, da manden har ønsket at være anonym.

- Det eneste, jeg kan sige om vedkommende er, at han er bosiddende i Greve og haft sit virke i Greve i rigtig mange år. Han har en forkærlighed for Greve, udendørs aktiviteter og hjertesagen, siger Torben Hoffmann.

Nogen kunne måske få det indtryk, at man bare kan donere jer en masse penge for at få grønt lys til et bestemt projekt. Hvad tænker du om det?  

- Nej, sådan foregår det ikke. Og jeg vil sige, at vi heller ikke er vant til at få gaver fra borgere her i Greve Kommune. Derfor har det faktisk også været en svær øvelse at finde ud af, hvordan vi skal takle at få en gave som denne her.

- Men i forvejen ligger det i tråd med en handlingsplan for parken, som vi tidligere har besluttet i byrådet. Og derfor har vi valgt at takke ja, siger Torben Hoffmann.

Mangler stadig et par armbøjninger 

I forvejen har en Greve en hjertesti, der går fra byens aktivitetshus og langs stranden nordpå til havneindløbet ved Greve Marina.

- Han vil gerne have, at vi forlænger den derfra og videre ind i Hundigeparken, hvor vi afslutter den med denne her midgårdsorm, som vi skal have en træskærer til at lave et hoved og en hale på. Der skal også være nogle væltede træer, og noget børnene kan slynge sig i langs stien, forklarer Torben Hoffmann.

Men før der kan blive anlagt en midgårdsorm i Hundigeparken, skal projektet først igennem en række sagsbehandlinger.

- Der skal lige foretages nogle få armbøjninger endnu, før vi kan sige, at vi gør det her. Vi skal blandt andet tage hensyn til de fredningsplaner, som parken er underlagt, siger Torben Hoffmann.

I så fald der bliver penge tilovers fra mandens donation, vil kommunen, i det omfang det er muligt, videreføre den handlingsplan, der er i forvejen er for Hundigeparken.

Den går blandt andet ud på at lave en æblelund og plante blomsterløg på parkens græsplæne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere