Kommune skruer bissen på – snyd med offentlige ydelser politianmeldes  

Borgere i Greve bliver meldt til politiet, hvis de rejser udenlands og samtidig modtager offentlig forsørgelse.

Greve Kommune vil fremover altid politianmelde borgere, der er på offentlig forsørgelse og rejser udenlands. Det besluttede byrådet mandag aften.

Morten Dahlin, formand for Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget, lægger vægt på, at snyd med offentlige midler skal politianmeldes, uanset hvor stort eller lille beløbet er. 

- Det er altid uacceptabelt, når borgere snyder fællesskabet. Socialt bedrageri er at se stort på den samfundskontrakt, vi har i Danmark, siger han i en pressemeddelelse.  

- Vi ønsker derfor at sende et meget klart signal til alle, der snyder fællesskabet, ved at politianmelde dem. Hvis man uberettiget modtager hjælp fra det offentlige under ophold i udlandet, ønsker vi nultolerance. Det vil blive en sag for politiet hver gang.

Greve skærper reglerne 

Byrådet drøftede sagen, fordi nye regler forpligter alle kommunerne til at politianmelde borgere, der uberettiget og mod bedre vidende modtager offentlige ydelser og samtidig opholder sig i udlandet i mere end 14 dage. Desuden skal borgeren betale pengene tilbage. 

De regler skærper Greve Kommune, så borgere på offentlig forsørgelse både skal betale pengene tilbage og bliver politianmeldt, hvis de opholdt sig i udlandet og uberettiget har modtaget en ydelse. Og det er uanset, hvor kort eller lang tid borgeren er bortrejst.  

I Greve Kommune vurderer Center for Job & Socialservice, at der vil være cirka 12 sager om året, hvor en borger på offentlig forsørgelse rejser udenlands uden at have en aftale med kommunen.

Enhedslisten stemte ikke for forslaget:

- Enhedslisten er i mod social bedrageri, men man skal vurdere fra borger til borger. Det er også ærgerligt, at det altid er dem som er på ydelser, der bliver ramt, siger Mehmet Zeki Dogru, der er byrådsmedlem i Greve for Enhedslisten.