Kommune advarer: "Hold jer fra strandene"

Fire strande i Greve Kommune ramt af bade-advarsel efter udslip.

Mens danskerne flokkes om strandene i det varme vejr, så har Greve Kommune i dag udsendt en advarsel med råd om, at man ikke bader fra fire navngivne lokaliteter i kommunen.

Kommunen oplyser, at der klokken 11.00 mandag har været et udslip af urenset spildevand fra Mosede Renseanlæg. Kommunen har i den forbindelse været i kontakt med embedslægen, og sammen er de blevet enige om at fraråde badning.

De strande og lokaliteter,  hvor Greve Kommune fraråder badning, er: Greve Badehotel, Granhaugen, Mosede Fort og Karlstrup Strandpark.

Greve Kommune har lagt advarslen ud på sin hjemmeside og på sin Facebook-side.

Pumper svigtede

Det er selskabet Klar Forsyning, der driver spildevandsområdet i Greve. Teknisk direktør Jesper Koziara siger, at uheldt skete, fordi Mosede Renseanlæg er under renovering.

- Der skete det, at nogle pumper, var standset. det betyder, at det mekanisk rensede spildevand i en time gik i overløb og endte ude i Køge Bugt, forklarer han.

Da der er tale om spildevand fra menesker, så kan det forurenede vand blandt andet indeholde coli-bakterier.

Jesper Koziara siger, at der der i morgen ventes pålandsvind ved Greves kyster, så kan der være risiko for, at noget af spildevandet igen strømmer ind mod kysten - og derfor fra rådes badning.

På Greve Kommunes hjemmeside spørger folk bekymret til, hvornår udslippet er sket, da der i går var tusinder af mennesker på stranden - men det er altså først fra i formiddag, der har været en risiko, da udslippet skete klokken 11.