Københavnsk Venstre-idé virker allerede i Greve

”Kan du arbejde, så skal du arbejde”, lyder det fra politikerne i Greve til de unge kontanthjælpsmodtagere i kommunen. Snart udbredes ordningen.

Siden TV 2 Lorry onsdag fortalte om et forslag fra Venstre i København om at sende kontanthjælpsmodtagere i nyttejob med kost og skovl på byens beskidte gader, er det væltet ind med kommentarer på vores Facebook-side.

- Er man utilfreds, kan man finde et job selv, skriver Mikael Holst, mens Louise Kjøller spørger om vi også skal have en mand med pisk ”for at sikre os, at de holder tempo”. Også kontanthjælpsmodtagerne har holdninger til sagen.

- Jeg synes ikke det er værdigt at smide folk ud bare fordi de ikke har et arbejde – og at de så skal du og rydde op for andre mennesker, siger Patrick Petersen, som TV 2 Lorry i dag mødte foran Jobcenter København i Nyropsgade.

Venstre tager nu forslaget med under armen, når det skal besluttes, hvordan de overskydende millioner af kroner fra sidste års budget skal bruges. Umiddelbart tegner der sig ikke et flertal for forslaget - så kontanthjælpsmodtagerne kan indtil videre lade kosten stå.

quote 24 timer efter at de dukker op på rådhuset og søger om kontanthjælp, bliver de sat i sving med en gul vest og en tang for at samle skrald op

Morten Dahlin (V), formand for beskæftigelsesudvalget, Greve Kommune

I gang med kosten fra dag ét

Det kan de til gengæld ikke i Greve. Her har man praktiseret samme model som den, Venstre foreslår i København.

- Kan du arbejde, så skal du arbejde – også hvis du er på kontanthjælp. Og det har vi sagt, at det skal vores unge mennesker, så 24 timer efter at de dukker op på rådhuset og søger om kontanthjælp, bliver de sat i sving med en gul vest og en tang for at samle skrald op, siger Morten Dahlin (V), der er formand for beskæftigelsesudvalget i Greve.

Og modellen har virket. Andelen af raske unge på kontanthjælp i Greve Kommune er faldet med 65,9% siden 2014. Lige nu er kun ni unge under 30 år på kontanthjælp i kommunen. Nu er turen så kommet til den næste gruppe – dem, der er over 30 år.

Hver tredje kommer i job i stedet

- Når det virker for en på 29, så virker det nok også for en på 31, bemærker Morten Dahlin.

Af de unge der takker nej til et nyttejob vurderer Greve Kommune, at en tredjedel kommer i arbejde. En anden tredjedel kommer i uddannelse. Og den sidste tredjedel får penge til at leve af mor og far - altså ingen unge, der får penge af kommunen.

- Det her er en måde, hvor vi tvinger dem til at tænke på om ikke der er en anden mulighed end at være på kontanthjælp, siger Morten Dahlin. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik