Kloakvand ventes at drive ind mod Greves kyster i dag

Pålandsvind giver fortsat problemer ved flere af Greve Kommunes strande, hvor badning igen i dag frarådes

I går var der fralandsvind. Og et udslip fra Mosede Renseanlæg endte 600 meter ude i Øresund, hvor det næppe har skadet de mange badegæster, der bruger strandene i området. Men i dag er der pålandsvind, og derfor risikerer man, at det fourenede vand bliver ført ind mod kysten. Derfor kan det være en god idé at respektere det råd om ikke at bade, som kommunen har udsendt.

Kysten er klar, står der på velkomstvideoen på Greve Kommunes Facebook-side. Men Kysten er langt fra klar i øjeblikket - i hvert fald ikke, hvis man vil ud i vandet.
Kysten er klar, står der på velkomstvideoen på Greve Kommunes Facebook-side. Men Kysten er langt fra klar i øjeblikket - i hvert fald ikke, hvis man vil ud i vandet.

Greve Kommune advarede om situationen på deres hjemmeside og på deres Facebook-side. Men det er langt fra godt nok - det er der i hvert fald mange af facebook-brugerne, der mener.

- Hvordan kan den slags ske ved en fejl??? Det er bare ikke i orden. Direktøren for det foretagende bliver forhåbentligt holdt ansvarlig! Og måske coverbilledet (Kommunens billede på facebook - se ovenover, red.)ikke er helt passende i øjeblikket, skriver en af strandgæsterne, Annette Buchholz.

 

- Det er da for dårligt at deres system ikke fungerer, at de ikke har en lille strand bil der kan køre op og ned af stranden og advare samt sætte skilte min datter har netop været i vandet fra kl 11.00-13.00 uden nogen udmelding  alle børn i Greve har fri her mandag-tirsdag, lyder det fra Eddy René Van Bragt, der også bruger strandene.

Flere påpeger, at der ikke blev sat advarselsflag op med det samme, men Greve Kommune skriver på sin hjemmeside, at der nu er sat advarselsflag og skilte op på de stande, der er berørt af problemet. En medarbejder i kommunen  oplyser til TV 2 Lorry, at advarselsflagene blev sat op mandag.

Og i de kommende dage  må strandhungrende badegæster væbne sig med tålmodighed - eller finde andre strande. For der går flere dage, før kommunen kan bekræfte, om problemet er løst:

- Der tages ekstraordinære prøver af badevandet de kommende dage, men da analyserne er nogle dage undervejs, ved vi først mere senere på ugen, skriver kommunen.