Karina frygter at blive stavnsbundet på grund af mulig ny motorvej

En kvinde frygter en kommende motorring 5, der kan stavnsbinde hende til hendes hus, mener hun.

Karina Mai Hansen fra Karlslunde frygter at blive stavnsbundet til sin bolig.

Den ligger nemlig i det område, hvor der er forslag om at anlægge en ny motorvej også kendt som Ring 5 Syd.

I årevis har Karina Mai Hansen levet i uvished om fremtiden med sin familie i Karlslunde.

- Vi ved ikke, om vi er købt eller solgt - eller hvor vores liv er, siger hun.

Familiens hus ligger i den såkaldte Ring-5-korridor, hvor der måske skal anlægges en ny motorvej.

- Os som bor her midt i korridoren, vi er jo blevet stavnsbundet til vores ejendomme. Vi står med ejendomme, som er helt uden værdi. I hvertfald ikke salgsbare. Plus, at vi ikke har mulighed for at belåne yderligere. Så vores liv er sat på pause, siger hun.

Men fordi Karina Mai Hansen og hendes samlever også driver en rideskole på grunden for 300 børn og unge, hvoraf halvdelen har et handicap, er uvisheden ikke længere til at leve med.

- Vi har vores forretning her, og vi har ikke mulighed for at udvikle på den. Og vi har heller ikke mulighed for at flytte den, da man ikke bare lige flytter 30 heste hen et andet sted og starter forfra, siger hun.

Her ses Karina Mia Hansens hus, som hun ikke kan hverken sælge eller udvikle på.
Her ses Karina Mia Hansens hus, som hun ikke kan hverken sælge eller udvikle på.
Foto: TV 2 Lorry

Arealerne i transportkorridoren har siden 1982 været reserveret til udvidelse af infrastrukturen rundt om København - helt fra Helsingør i nord til Køge i syd. 

Ring-mafia kæmper mod motorvej

Tidligere på året sparkede regeringen så liv i den 40 år gamle diskussion og præsenterede sine planer om en forundersøgelse til en Ring 5 Syd-motorvej fra Køge til Holbækmotorvejen og Frederikssundmotorvejen.

Undersøgelsen forventes at vare to år, men planerne har fået lokalpolitikerne i Greve til at finde sammen på tværs af partier for at kæmpe mod planerne.

Både Venstres Morten Dahlin og Dansk Folkepartis Liselott Blixt kæmper mod egne partiers holdninger på Christiansborg, mens også SF og Radikale Venstre er repræsenteret i den nye Ringmafia.

- Helt grundlæggende, så er det en dårlig idé at bygge en ring 5 motorvej, siger Morten Dahlin, Venstre.

- Nu er der lagt en plan, mange år frem, hvor der skal laves undersøgelser, VVM og så videre. Og i hele den her periode kan de her mennesker ikke sælge deres hus. De er faktisk stavnsbundet.

- Det, vi vil kæmpe for, det er jo, at man sløjfer planerne om en ringmotorvej, og også gerne, at man fjerne transportkorridoren. Så kan de her mennesker leve, ligesom alle vi andre kan, siger han.

Den sydlige del af Ring 5, som Regeringen ønsker en forundersøgelse af. Strækningen nord for Frederikssundmotorvejen skal behandles af en planlægningsundersøgelse.
Den sydlige del af Ring 5, som Regeringen ønsker en forundersøgelse af. Strækningen nord for Frederikssundmotorvejen skal behandles af en planlægningsundersøgelse.
Foto: Transport-, bygnings- og boligministeriet

Venter på anbefaling fra Vejdirektoratet

Også i Nordsjælland håber mange borgere, at transportkorridoren helt fjernes, og i sidste uge var flere end 100 mødt op til et borgermøde i Allerød.

Regeringen ønsker dog i første omgang at udføre en planlægningsundersøgelse for Ring 5 Nord for at se på mulighederne for at indsnævre korridoren. 

- Når vi ikke er interesserede i at ophæve transportkorridoren nu, så er det fordi, der ligger en klokkeklar anbefaling fra Vejdirektoratet, som har undersøgt sagen rigtig grundigt og siger, lad være med at ophæve den korridor, før i har undersøgt, hvad der er af muligheder, siger Anna Libak, folketingskandidat for Venstre i Nordsjælland.

Og selvom Karina Mai Hansen indrømmer, at hun for tyve år siden burde have undersøgt nærmere, om hendes grund lå i en transportkorridor, så håber hun, at den nye trafikmafia kan få fjernet uvisheden om fremtiden og få endelig afgjort, om transportkorridoren skal benyttes.

- Der er ikke nogen, der gør noget ved det. I hvertfald indtil videre, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere