Kæmpe asfaltmonster i Greve: Kan afrense, genbruge og lægge nyt på én gang

Danmarks største asfaltmaskine kan både fjerne og lægge asfalt i samme handling.

Røgen var tyk, og larmen var øredøvende, da den store asfaltmaskine Remix 4500 i denne uge  tromlede hen over Tune Landevej i Greve for at lægge splinternyt asfalt.

Maskinen er ikke bare en hvilken som helst maskine. Det er nemlig Danmarks største asfaltmaskine, der med fire forskellige moduler sammenlagt måler hele 100 meter.

Den store størrelse gør maskinen så effektiv, at nyt asfalt kan lægges lige efter, det er blevet fjernet, og dermed undgår medarbejderne at skulle et smut forbi asfaltværket for at bearbejde det gamle asfalt. 

- Det er en billigere løsning end at skulle fræse asfalten af og køre det på asfaltværket for bagefter at køre det tilbage igen. Her kan vi gøre det hele herude, siger Sonny Sørensen, formand for Remix 4500, til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Anna Clara Ingemann - TV 2 Lorry

Genbruger gammelt asfalt

Når en ny vej skal lægges, varmes det gamle asfalt op, og herefter skrabes omkring fire-fem centimeter af asfalten af. Hundrede procent af det gamle asfalt bliver derefter genbrugt under det nye.

- Fordelene er, at kørslen med lastbiler bliver mindre, så vi sparer en masse tid. Og det er miljømæssigt bedre, siger Sonny Sørensen til TV 2 Lorry.

Størrelsen kan være et problem

Selvom omkostningerne ved brug af den store asfaltmaskine oftest er mindre end ved brug af de mindre maskiner, er det dog ikke altid, at det er en fordel at være den største af sin slags i Danmark. 

- Vejen skal helst være syv meter bred, for at vi kan være der, for vi fylder jo fire meter, siger Sonny Sørensen, formand for Remix 4500. 

Asfaltmaskinen startede mandag med Holmeagervej og fortsætter derefter med Tune Landevej ugen ud. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere