Indbrudstal rasler ned i kommune - Nabohjælp får del af æren

Nabotiltag har ifølge politiet stor andel i, at antallet af indbrud er faldet i Greve.

Antallet af indbrud i privat beboelse er faldet markant i Greve. Foto: Erik Refner - Ritzau Scanpix

Antallet af indbrud i Greve Kommune er faldende. Ret meget endda.

Ifølge tal fra politiet er antallet af indbrudsanmeldelser i privat beboelse i Greve Kommune i perioden fra den 1. januar til den 22.maj faldet fra 242 i 2016 til 70 i samme periode i år.

Årsagen skal blandt andet findes i en tilstrømning blandt beboere til projektet Nabohjælp, oplyser politiet. 

Læs også Kloakvand ventes at drive ind mod Greves kyster i dag

- Vi har igennem de seneste år satset voldsomt på udbredelsen af Nabohjælp her i politikredsen, for vi kan se at det virker, siger politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, Michael Flemming Rasmussen i en pressemeddelelse.

Tre råd: Sådan kan du sikre dit nabolag mod indbrud

  • Hils på alle, du møder i nabolaget – dem du kender og dem du ikke kender. En tyv, som er blevet set, vender ikke tilbage til samme område.  
 
  • Udveksl telefonnummer med en eller flere naboer, så I nemt kan komme i kontakt. 
 
  • Fortæl dine naboer, hvis du ser noget mistænkeligt eller hvis du har haft indbrud. Så kan flere holde øje og sikre deres hjem.  

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

- Når vi øger indsatsen for at skaffe nye Nabohjælpere i en kommune, så ser vi i de fleste tilfælde en klar sammenhæng - mens antallet af Nabohjælpere stiger, så falder antallet af indbrud i private hjem.

I Greve Kommune gik politiet målrettet efter at udbrede Nabohjælp-tiltaget i begyndelsen af 2016, da politiet kunne se, at antallet af indbrud steg i kommunen.

- Siden da er antallet af Nabohjælpere steget, mens antallet af indbrud er faldet markant - ikke mindst i de første mørke måneder af året, hvor indbrudstyvene typisk er ganske aktive, siger politiinspektøren.

Bag Nabohjælp står Det Kriminalpræventive Råd samt Tryg Fonden. Er man som nabofællesskab interesseret i at tilmelde sig projektet, der i øvrigt er gratis, kan man gøre det på rådets hjemmeside.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik