Nu kan 85-årige Jenny give den gas: Fitnesscenter bliver ældrevenligt

I Tune er lokale kræfter gået sammen om at gøre lidt ekstra for byens ældre fitnessentusiaster.

- Det er dejligt at komme i gang igen, men man skal ikke starte ud med for meget modstand.

Sådan siger en stakåndet Jenny Hansen, som, trods sine 85 år, er en flittig motionist. Derfor er hun også en af de allerførste til at kaste sig over interiøret i Tunes nye fitnesscenter, da det slår dørene op for første gang efter coronapandemiens restriktioner.

- Jeg har lånt min datters motionscykel, men det bliver jo ikke til så meget, når man er hjemme, siger Jenny Hansen.

Hun har brug for at træne jævnligt på grund af en hofteoperation, der gik skævt, men indtil for nylig lå Tunes idrætscenter på 1. sal.

- Det var besværligt, når man skulle derop med stokke og måtte om halsen. Nu er det meget nemmere at komme hertil, siger Jenny Hansen.

Har rejst 12 millioner kroner

Bag det nyistandsatte fitnesscenter står Tune Idrætsforening og Tunehallerne, der har taget lån i bygningerne. Tilsammen er der rejst 12 millioner kroner til istandsættelsen.

- Alle aldersgrupper bruger vores fitnesscenter, men vi bliver heldigvis flere og flere ældre, og de skal selvfølgelig også kunne komme til, siger Pauli Christensen, formanden for Tune Idrætsforening.

- Vi har gået og spekuleret på, hvordan vi løste problemet med trapperne i mange år, og endelig kunne det så lykkes, tilføjer han.

Åbningen af fitnesscenteret blev fejret med gratis øl og vand og pølser fra en lokal café. Og så spillede Greve Pigegarde - naturligvis - op til dans.

I videoen i toppen af artiklen kan du tage med Jenny Hansen på rundtur i det nye motionscenter.