Her har de ældre fået styr på det der med IT

Kommune knækker computer-nød og får den ældre generation med på bølgen

Selv om de er født, længe før computeren for alvor blev folkeeje, og selv om de aldrig har arbejdet med en - så kan det lade sig gøre at få den ældre generation gjort klar til at kommunikere digitalt. Det viser et projekt fra Greve Kommune, hvor det er lykkedes at få en stor del af kommunens ældre befolkning med på vognen.

-Hele vores samfund bliver mere og mere digitalt for hvert år. Det stiller krav til vores IT-færdigheder. Derfor er det rigtig positivt, at så mange af vores ældste borgere nu har fundet fodfæste i den digitale verden” siger borgmester, Pernille Beckmann.

Greve Kommune har etableret udviklingsprojektet MIT-ældre, der arrangerer kurser og leverer IT-vejledning til de af kommunens borere, som er over 60 år - og det er altså det, der nu giver pote. Da projektet startede i 2012, så var andelen af ældre borgere (over 60), som kunne bruge IT på 30 procent. Det tal er nu hevet helt op på 83 procent.

Kommunens ældre får da også tilbud om hjælp en lang række steder, og her er det Ældre sagen, der driver værket. Vejledningen foregår i de ældres eget hjem, på IT-cafeer i borgerhuset, på Borgerservice og biblioteker.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere