Henning og Gurli bliver ved og ved: Derfor arbejder vi stadig

Henning og Gurli Rasmussen er oppe i årene, men det afholder dem ikke fra at arbejde videre i parrets eget smedeværksted, som de har haft i 50 år.

Bare fordi man når pensionsalderen, så behøver man ikke stoppe med at arbejde.

Sådan har Gurli og Henning Rasmussen det i hvert fald.

De er 83 og 78 år, og driver nu på 50. år deres eget smedeværksted i Kildebrønde lidt udenfor Greve.

Her fik smedemester Henning Rasmussen og hans kone Gurli Rasmussen i midten af 60'erne lov til at bygge et hus på en lille håndværkergrund.

Samtidig byggede de et lille værksted på grunden, og det gav ægteparret lyst til at springe ud i livet som selvstændige.

I årenes løb er der her blevet lavet talrige klejnsmedearbejder og pladebearbejdninger, og den 18. november sidste år, kunne parret så fejre 50-års jubilæum som ejere af smedeværkstedet.

Kun kaffe, ingen kage

Værkstedet er vokset ad flere omgange, og er i dag på 500 kvadratmeter. Henning og Gurli har også haft flere medarbejdere, og da værkstedet kørte på sit højeste gear stod Gurli Rasmussen for eftermiddagsforplejning til de ansatte.

- I dag er det kun kaffen, førhen der var det også kage, men det er ligesom om, at det er der ikke rigtig så mange der spiser mere, siger Gurli Rasmussen.

I værkstedet er der for nuværende en medarbejder, der hjælper med smedearbejdet, og deres datter hjælper med at lave regnskab. Men Gurli Rasmussen har også altid deltaget i smedearbejdet, og derfor har parret også altid haft en klar ansvarsfordeling.

- Altså han bestemmer herude og jeg bestemmer derinde, siger hun.

Og det er Henning Rasmussen helt indforstået med. Han ved for eksempel, at han ikke må sætte sig i sofaen med arbejdstøjet på, for i stuen er det Gurli, der bestemmer.

Man kan leve på en sten

Igennem tiden har der også været perioder, hvor det stod småt til med indtjeningen. Men det har nu aldrig været et problem for ægteparret.

- Man kan jo leve på en sten, ikke. Det man bare skal passe på med, det er at man ikke kommer til at skylde nogen noget. Det bedste er jo kun at skylde ære og respekt, siger Henning Rasmussen.

Og nu, hvor huset, værksted og maskiner alt er betalt ud, så ser Henning og Gurli Rasmussen ingen grund til at dreje nøglen om.

En sjov hverdag

Hvad er det der får jer til at fortsætte?

- Jamen, det er jo hverdagen, der er interessant og sjov, lyder det næsten samstemmigt fra parret, der også har en mening om, hvordan man plejer ægteskabet efter så mange år.

- Man skal være flittig og have tålmodighed, lyder det fra Henning Rasmussen.

- Og have respekt for hinanden, påpeger Gurli Rasmussen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere