Hedeland skal udvikles

Hedeland er et kæmpestort, unikt område på grænsen mellem Greve, Høje-Taastrup og Roskilde.I den smukke natur er der allerede mange aktiviteter. Nu skal flere muligheder afsøges.

De tre kommuner er gået sammen om at gennemføre en foranalyse af Hedelands potentialer som rekreativt område for natur- og fritidsaktiviteter. Realdania støtter projektet, og arbejdet går nu i gang.

For-analysen er første skridt på vejen til at sætte Hedeland på landkortet som et rekreativt område - ikke bare i de tre kommuner men i hele Hovedstadsregionen.

Opbygningen af Hedeland har været i gang siden 1978, og vi er nu der, hvor området kan bære at blive anvendt i et større omfang. Derfor skal vi se på mulighederne i fremtiden, siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

Pernille Beckmann, borgmester i Greve Kommune, fortsætter:

- Hedeland rummer mange helt unikke muligheder med de aktiviteter og naturoplevelser, som området har at byde på. Vi har derfor et rigtig godt udgangspunkt, men nu skal vi have tegnet en fremtidsvision, der sætter retning for de kommende år.

Liselott Blixt, der er formand for Hedelands bestyrelse og fra Greve, ser også frem til analysen:

- For Hedelands bestyrelse er det også vigtigt, at området udvikler sig positivt til glæde for de mange borgere og foreninger, som allerede i dag benytter området - vi synes samtidig, at det er interessant at se på nye anvendelsesmuligheder.

Analysen skal blandt andet afdække, hvilken fauna og vegetation, der er i Hedeland, og hvordan området anvendes i dag. Derudover vil der i samarbejde med Hedelands bestyrelse blive arbejdet med at udvikle en række scenarier for, hvordan Hedeland kan bruges i fremtiden.

For-analysen gennemføres af Dansk Bygningsarv og forventes at være klar i december 2015. Herefter bliver der taget stilling til, hvordan der skal arbejdes videre med ambitionerne for Hedeland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere